Brandt WS6351 breekt programma af

Bart360

  • #1
Geacht Forum,
Ik heb een wasmachine Brandt WS6351 bovenlader. Sinds enige tijd wordt het programma soms niet afgemaakt. Soms breekt hij na 10 seconden al af, soms na een minuut en soms pas als het hoofd programma erop zit en hij zou moeten gaan centrifugeren. Dan geef ik hem alsnog opdracht te gaan centrifugeren en dan doet hij het wel. Elke hint is welkom. Dankzij dit forum is mijn vaatwasser al 2 x nieuw leven ingeblazen. Ik hoop ook dat het ditmaal goed komt!
 

HarryO

  • #2
In theorie moet je ook een foutmelding in de vorm van knipperende lampjes hebben.
Verwijder achterkant en controleer eerst de koolborstels van de motor.
Indien korter dan 15mm deze op voorhand vervangen.
 

Bart360

  • #3
Dank voor de reactie. Ik heb geen lampjes code gezien. De koolborstels ga ik zeker controleren.
 

Bart360

  • #4
Koolborstels vervangen. Worstel nu met de stekkeraansluiting op de motor. Ik heb een grote platte stekker waar een draad uit is denk ik, en een witte geïsoleerde stekker eenpolig. En een aarde draad maar dat is geen probleem. Heeft iemand een foto of tekening wat de juiste stekkeraansluiting is. Er zijn meerdere mogelijkheden.Dank
 

Bart360

  • #5
Ik heb motor weer aangesloten. Als ik de wasmachine aanzet, maakt niet uit welk programma, dan brand het juiste prgramma lampje en start het programma even en stopt binnen 10 sec en springt terug naar het Aan lampje. Dit gebeurt zodra de motor op toeren moet komen.
 

HarryO

  • #6
Ik heb geen verdere informatie van deze machine.
 

Bart360

  • #7
Eind goed, al goed. Ik heb de aansluitingen op de motor opnieuw gedaan en iets anders dan de eerste keer. Alles werkt nu en het programma breekt niet meer af. De koolborstels vervangen is het juiste advies geweest. Dank voor de reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu