Miele novotronic 362 valt uit

Draaier

  • #1
Wij hebben een Miele Novotronic 362 van 10 jr oud.

Sinds enige weken valt de machine uit na ca. 10 min wanneer we wassen op 60 gr. En op 90 gr nog sneller. Het water is dan al wel behoorlijk heet. Op advies ve Miele monteur heb ik de printplaat op het front vervangen (300 euro), maar dat heeft geen verschil gemaakt.

De machine geeft geen enkel teken, alles valt uit. Direct opnieuw inschakelen gaat niet, maar na 10 min met de stekker eruit wordt hij gereset en werkt alles weer, tot na enige minuten alles weer uitvalt.

Het vreemde is dat alles bij 45 gr wel gewoon werkt.

Iemand een idee wat het probleem kan zijn?

Ik hoor het heel graag voor ik weer de monteur moet bellen.

Mvg Geert
 

HarryO

  • #2
Als je na het uitvallen van de machine de stekker er in laat zitten en hem dan laat afkoelen, werkt hij dan wel weer of moet de stekker er echt uit?
 

Draaier

  • #3
Ik moet echt de stekker eruit halen en dan een tijdje wachten om hem te resetten.
Inmiddels blijft de machine nu ook op 40 gr hangen, dus het is niet alleen de temperatuur.

Zijn er bekende zwakke punten die verdacht zijn=
 

HarryO

  • #4
Het zou de deur schakelaar kunnen zijn.
De elektronica op zich valt af, deze heb je al vervangen.
Pak het schema er bij (zit onder aan de deur of bij het module) en kijk of je hier verder mee komt.
Wat is het Miele onderdeel nummer van de module die je hebt vervangen?
 

Draaier

  • #5
Vandaag Miele monteur op bezoek gehad, ik kwam er zelf niet meer uit.

- Ik had obv advies vorieg keer de printplaat in het front vernieuwd. De nieuwe module heeft echter een ander nummer dan de oude. De oude was type EDPW223A, nr. 5107384, de nieuwe is EDPW 224-A, nr. 5645473. Dat klopt, het is een update, en die is gewoon om te wisselen. Alleen moet je daarna een code ingeven (182; staat in de bijgeleverde documentatie) om hem te programmeren voor de nieuwe module.
- De monteur heeft eea weer doorgementen. De vervangen EDPW module was nu goed. De foutcode voor deze printplaat was nu ook verdwenen.
- Na doormeten en duwen conclusie dat een andere printplaat met de voeding bovenin de machine niet goed functioneert. Die gaf nu ook een foutmelding die er vorige keer niet was. Deze printplaat is nu ook in z'n geheel vervangen (schakelelectronic EL 150D).
- Machine werkt nu weer naar behoren.

Miele heeft coulance toegepast om totale reparatiekosten een beetje in de perken te houden, en de door mijzelf gekochte en geplaatste EDPW module deels verrekend. Nu duimen dat de machine nogeens 10 jr meegaat, gezien het bepekte aantal draaiuren (ca. 5000 is halverwege levensduur) zou dat wel moeten kunnen.

Mvg, Geert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu