Inloopdouche zonder tegels

De boez

  • #21
Klinkt goed. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en resultaten.

Onze klus start pas over een tijdje dus we kunnen ons rustig voorbereiden.
 

Piccolina

  • #22
Noi ik werd gevraagd om mijn ervaringen met beton cire te delen. bij deze dus:

er zijn aantal verkooppunten in NL, waar je het haalt maakt niet uit, de prijs is altijd 45 euro per m2 incl. 2 lagen, color fresh en 2 lagen PU coating.
Kleuren zijn verchillend, maar super wit zal je nooit krijgen.
Kleur nummer 1 is een soort gebroken wit.

Ook als je gladde muren wil moet je het niet hebben bij beton cire als je he zelf doet is bijna onmogelijk beetje glad te krijgen. Je zal altijd oneffenheden zien en de mes richting.

Handleiding is ook erbij en workshop kost 75 euro als jullie het willen in een van de verkooppunten.

Nou ten tweede kost het ontzettend veel tijd en energie om zelfs 1 muurtje te maken.
Wij hebben volledige badkamer, wc, keukenblad en vloer bij entree gemaakt.
Bij kleur 1 (wit) zie je weinig kleur meng verschil, bij kleur 31 (beton ) zie je echt erg veel donkere plekken enz. Daarom moesten wij onze keukenblad met 4 lagen doen.

Ik zal omschrijving doen van beton cire in badkamer-inloop douche.
Als eerst een zandcement vloer maken met easy drain op de balken of underlayment. Daarna muurtjes van groene gipsplaten en bad ombouw van watervaste multiplex.
1. Alle muren, ombouw en gehele douche vloer in primer (groene of beamix) 2 lagen
2. Coating eurocol roze op alle naden met doek en op gehele douche ruimte overaal. Wij hebben 2 lagen gedaan voor de zekerheid.
3. Primer beamix of groene 1 of 2 lagen overaal
4. Muren: eerste laag beton cire van 1 mm. Je mag nooit 2 keer eroverheen met de mes gaan. Het zal lelijk uitzien in eerste instantie maar laat het zo staan. Let op - 1 muur tegelijkertijd tot het droog is dan mag je tweede muur. Hoekjes sommige doen als eerste maar wij deden gelijk. Hoeken maken is erg moeilijk. Bij lichte kleuren gebruik geen metalen mes.
4. Na 30 min kan grote korrels weg gedaan worden enz beetje glad maken. Na 1-2 uur kan tweede laag beton cire. Dat wordt wat beter, gladder. Begin altijd van beneden naar boven en gebruikt nooit restende stukjes die op de grond vallen. Let er wel op dat wat valt of ergens waar het niet moet zijn na 24 uur als een steen je zal het nooit meer makkelijk weg kunnen halen...
5. binnen 24 uren moet het geschuurd worden volledige muur met machine korrel 80
6. na 5 dagen droogtijd colorfresh eroverheen.
7. volgende dag coating eerste laag
8. nog na een dag 2e laag coating
9. na 5 dagen is volledig uitgehard en mag je bijvoorbeeld radiator ophangen.

Ik moet zeggen dat ik deels tevreden bent met het resultaat. Als ik geld had zou ik het uitbesteden. Soms wachten wij neit zo lang met iets omdat er zat een haast bij, soms zie je vooral bij beton kleur kleur verschillen.
Maar het is wel leuke uitstraling, keuken blad is erg mooi geworden ( basis ervoor voor stappen is douche - eco mdf-primer-erocol-primer-betoncire-coating).
Onderhoud is super makkelijk, de oppervlakte is glad en alles valt erover heen. Inloop douche is heel waterdicht, wel kan je soms kalkaanslag zien als je plassen laat staan en die gaan opdrogen maar met groene zeep makkelijk weg te halen.

Onderhoud: gebruik alle groene zeep anders kan je coating beschadigen.

Ik maak paar fotos laten en zet het erin...

8.
 

De boez

  • #23
Hartelijk dank voor de informatie.

Als ik het goed begrijp is het aanbrengen van beton ciré een beetje tegen gevallen maar is het product op zich wel prima. Kan je aangeven hoeveel tijd je ongeveer kwijt bent voor de bewerking van 1 m2?

Ben ook erg benieuwd naar de foto's.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu