Pomp schoonmaken Whirlpool Indiana 1400 maar werkt niet....

Chicco68

  • #1
Beste forummers,

Vandaag bij het wassen ging ineens het rode lampje "pomp schoonmaken" branden.

Wat ik gedaan heb:
* klep onderkant losgemaakt - filter losgedraaid - water er uit laten lopen - geen rotzooi aanwezig - rotor kan gewoon vrij draaien.
* afvoerslang doorgeblazen - water in afvoerslag laten lopen welke gewoon aan de voorzijde er weer uit liep.

Na dit alles werkt het nog niet. Ik heb getracht de wasmachine te laten draaien tot er genoeg water in zit en vervolgens weer op "pompen" gezet, echter ik hoor even een klik en vervolgens niks meer. Zelfs centrifugeren doet hij niet meer.

Zijn er mogelijk nog andere dingen welke ik na zou kunnen kijken c.q. verstopt kunnen zitten waardoor e.e.a. nog steeds niet werkt?

Op welke manier kan ik e.e.a. op een fatsoenlijke manier resetten? Ik heb al de reset-knop geprobeerd en ook (ergens op een forum gelezen) de knop 2x met de tijd mee gedraaid om hem zo mogelijk te resetten echter centrifugeren - pompen werkt niet meer.

Alvast bedankt voor jullie reactie !!
 

Chicco68

  • #2
Ik ben begonnen met het loshalen van het rubber in de deur. De ring is er al vanaf.
Is er misschien iemand die me kan vertellen hoe ik de voorkant het beste los kan krijgen c.q. welke schroeven / thorx ik los moet halen?
Ik zie onder aan de "voorplaat" een 3-tal schroeven zitten en bovenop (na demonteren van het deksel, ook nog 2. Nu vraag ik me echter af wat ik verder met het deurscharnier / slot moet doen. Kunnen deze blijven zitten?
Hoe moet de voorplaat los? Kan deze na alles losgemaakt te hebben omhooggeschoven worden, moet deze recht naar voren getrokken worden of....?

B.v.d.
Chicco
 

Chicco68

  • #3
Uiteindelijk de voorkant helemaal los gekregen (voor de Whirlpool Indiana 1400 betreft het dus 3 schroeven aan de onderzijde, 2 bovenop waarmee het bedieningspaneel vast zit en 3 worden er zichtbaar als men het vulbakje verwijderd. Daarna kan het bedieningspaneel vanuit de achterzijde los geklikt worden. Nog even de 2 schroeven van het deurslot losdraaien, bovenkant van het voorpaneel links en rechts een schroef losdraaien en de voorkant kan naar voren getrokken worden en is los.)

Uiteindelijk bleek dat, een van de 2 draden welke vanaf boven naar een connector bij de pomp lopen helemaal door was, zowel thv de pomp als ongeveer halverwegen. Deze weer netjes aan elkaar gezet, voor de zekerheid de andere zichtbare slangen ook even gecontroleerd op rotzooi (wat niet het geval was) en alles werkt weer.

Wat ik toch even kwijt wil is dat, ondanks het feit dat mij bericht 27x bekeken is, ik helaas toch geen enkele reactie heb mogen ontvangen betreffende mijn vraag hoe e.e.a. te demonteren.
Gezien het aantal reparateurs hier had ik toch wel een antwoord op mijn vraag betreffende de "demontage" verwacht, mede gezien het feit dat dit voor de doorsnee mens geen alledaagse kost is en voor de profs een kleine moeite.
En ja, ik heb inderdaad de zoekfunctie gebruikt doch zover ik heb kunnen vinden waren de oplossingen die gegeven werden niet volledig. Mijn "demontagehandleiding" ben ik helaas nergens tegen gekomen.

Ik hoop in ieder geval dat ik anderen die met hetzelfde probleem zitten c.q. de voorkant van hun Whirlpool Indiana 1400 willen demonteren hiermee een handje heb kunnen helpen.
 

HarryO

  • #4
Niet om je af te zeiken maar het clubje beantwoorders doen dit in hun eigen tijd en als hobby.
Jou vraag is van gisteravond 18:55 en binnen 24 uur geef je al aan dat "we niet reageren".

PS: Je had simpeler de achterkant en het bovenblad kunnen verwijderen.
 

Chicco68

  • #5
HarryO schreef:
Niet om je af te zeiken maar het clubje beantwoorders doen dit in hun eigen tijd en als hobby.
Jou vraag is van gisteravond 18:55 en binnen 24 uur geef je al aan dat "we niet reageren".
Dat kan ik me voorstellen en wil de mensen zeer zeker niet pushen, echter wat dan wel raar is is dat er 27x is gekeken (waarvan 24 voor mijn 2e post)... Niet allemaal door ervaringsdeskundigen, daar ben ik van overtuigd, maar er zal heus iemand bij hebben gezeten... :denk:
HarryO schreef:
PS: Je had simpeler de achterkant en het bovenblad kunnen verwijderen.
Kijk, op DIT soort reacties zat ik dus te wachten.... Ik hou het in mijn achterhoofd voor een eventuele volgende keer :wink:

Normaal hoeft het voor mij ook allemaal niet zo snel, maar een wasmachine is een gebruikersproduct welke hier iedere dag aan staat. En met zoveel "bezichtigingen" had ik dat eerlijk gezegd wel verwacht...

Ik begrijp jouw reactie, hoop dat je mijn reactie/reden ook een beetje begrijpt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu