Lekkage eerste verdieping

Jaapotten

  • #1
Beste lezer,
ik heb grote problemen met lekkage op de 1e verdieping. Een maand of 2 geleden hebben we ontdekt dat er heel veel water onder het laminaat stond op onze eerste verdieping. Na een bezoek van de loodgieter bleek dat het water vermoedelijk afkomstig was uit een afvoer die door de vorige bewoners niet goed was afgesloten. In de loop der jaren is er meer en meer water blijkbaar omhoog gekomen.
Goed dit probleem is verholpen en we hebben 2 dagen een bouwdroger op de vloer gezet. Toen leek de vloer weer helemaal droog, vloer opnieuw laten leggen, maar wat blijkt. Nu is de vloer weer helemaal nat. Vraag is waar het vandaan komt. Weet iemand of het kan dat er toch zoveel water in de betonnen vloer kan zitten dat dat in de loop van de tijd weer omhoog komt uít zo'n vloer? Een lekkage in een leiding lijkt onwaarschijnlijk omdat de watermeter niet doorloopt als we de kranen uit hebben staan. In de aangrenzende badkamer is alles droog, dus dat lijkt het ook niet te zijn. Misschien zat er dus nog zo veel water in de betonnen vloer, maar ik weet niet of dat kan? Hoop dat iemand me kan helpen
Dank in elk geval voor het lezen
gr.
 

Millew

  • #2
Ja dat kan. Het door en door drogen van een massief betonnen vloer kan behoorlijk lang duren. Vergelijk het maar met nieuwbouw, waarbij de vloeren (al dan niet gedeeltelijk) in het werk zijn gestort en dus veel vocht bevatten.
Dan wordt ook geadviseerd om het eerste jaar geen laminaat te leggen.

Om te testen of de vloer droog genoeg is, kan je een stuk plastic folie op de kale, ogenschijnlijk droge vloer leggen. Als het na een dag of wat nog steeds droog blijft onder het plastic dan is de vloer droog genoeg.
Je kan dat ook aan de kleur van het beton zien. Vochtig beton is donkerder van kleur.
 

Jaapotten

  • #3
En het kan dus ook zo zijn, dat de vloer op een gegeven moment wel droog lijkt, de toplaag zeg maar, maar dat dan later toch weer meer vocht naar boven komt op het moment dat je er weer een vloer op legt? En in ons geval dus na zo'n anderhalve maand, de vloer op enkele plekken gewoon weer echt nat is?
Dank voor je antwoord trouwens
 

Millew

  • #4
Ja, ook dat is mogelijk. Als beton flink verzadigd is met water, dan kan het oppervlak wel droog zijn, terwijl het binnenin nog vochtig is.
Het water binnenin komt maar langzaam naar het oppervlak omdat het vochttransport door beton ook heel langzaam gaat.

Zolang er niets op de vloer ligt dan verdampt het vocht, dat uit het beton komt, sneller dan dat het naar buiten kan komen. Daardoor lijkt het droog te zijn.
Wanneer je de verdamping verhindert door iets op het oppervlak te leggen, dan wordt het weer nat.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Ken je laten zien waar het nat is en wat daar in de buurt zit, want van zelfde geld ken er nog lekkage zitten.

Dat kan van verschillende dingen nog komen maar dan zal ik wel wat meer info moeten weten.

Je zegt wel aan grenzende bad kamer alles droog maar als daar een douche bak zit ken je niet onder kijken of een bad ook niet.

Succes
 

Silvermeis

  • #6
Ik heb dit probleem ook in mijn net gekochte huis. Door drogers lijkt het droog badkamer gestript met camerainspectie niets in afvoeren te vinden. Waterleiding is goed. Lekdetectie is nml geweest. Toch elke keer weer vichtig beton( cementdekkvloer is weggehaald voor drogen.) Tuinslang uren in afvoer gezet, geen lekkage beneden uit plafond maar wel vocht te meten in verdiepingsvloer.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
1) wat is je vraag?
2) een 10 jaar oud topic kapen is vreemd.
3) heb je wel een vraag, begin dan een eigen topic.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu