BEKO WMB51441: raar geluid met centrifugeren

Mejudith

  • #1
Sinds kort heb ik een nieuwe wasmachine: BEKO WMB51441.
Simpele wasmachine, waar ik ook kleine wasjes in zou moeten kunnen draaien. We hebben de wasmachine zelf op z'n plek gezet en aangesloten.
De eerste keer dat ik een wasje draaide en de machine overging op centrifugeren, kwam het apparaat bijna de kamer ingewandeld. Toen ben ik op internet gaan zoeken naar het probleem hierachter. Het zou aan de transportbeugels kunnen liggen. Bij het verkooppunt zijn ze vergeten ons een handleiding bij de machine te geven, deze zijn we later nog gaan halen. Hierin stond beschreven dat ik 4 grote schroeven uit de machine moest halen: de transportbeveiliging. Goed, probleem opgelost dacht ik.
Opnieuw een wasje draaien: apparaat bleef op z'n plek staan, maar stuiterde nog aardig op en neer en nu maakt ie een vreemd geluid. Alsof iets toch niet in orde is.
De machine stond waterpas, dat kan het probleem niet zijn.
Maar het meest vreemde is, dat als ik er geen was in heb zitten en ik laat de machine alleen centrifugeren dat hij 't dan helemaal goed doet. Geen herrie, apparaat blijft netjes staan etc.

Hoe kan dit en waar kan het probleem zitten? Kan ik dit op mijn fabrieksgarantie behalen?

O ja, als ik op internet deze serie wasmachine zoek, lijkt ie bijna niet meer te bestaan. Wat betekent dit?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer of de pootjes goed zijn afgesteld en de contramoer is vastgedraaid, de machine die moet op alle vier de poten stabiel te staan, als dat in orde is de leverancier bellen, daarvoor hebt u de garantie.
 

Mejudith

  • #3
Waar zit die contramoer? De pootjes waren goed afgesteld, zoals ik zei hebben we de machine waterpas gezet. Na enkele stuiterbewegingen zal dat hoogstwaarschijnlijk weer veranderd zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De contramoer zit op de schroefdraad van de pootjes, als de machine goed stabiel staat de moeren vast draaien tegen het casco van de machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu