Wasmachine en Condensdroger in de kelder

Emmetje

  • #1
Hallo,

In ons nieuwe huis willen wij de Wasmachine en (condens)droger in de kelder plaatsen. Gezien de ruimte e.d. is dat de meest handige plaats in het huis.

Nou mijn vraag:
Omdat de kelder uiteraard onder het niveau van de riolering staat, heb ik een probleem qua afvoer. Als de machines op de grond zouden staan, is het hoogteverschil tussen de machines en het laagste punt van de riolering ongeveer 1.80meter.

Hoe kan ik de machines nu het beste aansluiten? De wasmachine heeft bij mijn weten altijd een 'drukafvoer', waardoor ik met het hoger plaatsen van de machine al een probleem opgelost kan hebben.
Echter is de afvoer van een condensdroger volgens mij altijd 'vrije uitloop', waardoor het hoger plaatsen van de machine geen oplossing is.


Heb ik een vuilwaterpomp nodig? en zo ja welke? Of zijn er andere (voordeligere) manieren om mijn machines aan te sluiten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe hoog is de kelder ?
Dit in verband met de opvoerhoogte van de afvoerpomp van de wasmachine.

Een condensdroger in een kelder plaatsen kan problemen opleveren met vocht, er moet dan behoorlijk geventileerd worden, dat moet overigens ook bij een afvoerdroger, die moet verse lucht kunnen krijgen.

Een vuilwaterpomp is niet nodig, een gewone automatische dompelpomp is goed, die kan b.v. in een speciekuip of in een vat gezet worden.
 

Emmetje

  • #3
De hoogte van de kelder is ongeveer 2meter. welk type pomp zou ik daarvoor moeten hebben..? ik ben van plan om de machines op een hoogte te plaatsen van ongeveer 80cm.

wat betreft vocht: we hebben in de kelder een kiepraampje die direcht achter de machines zit. ik hoop dat dit een groot gedeelte van het vochtprobleem opvangt..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De opvoerhoogte van de afvoerpomp van de wasmachine komt dan op ongeveer 2.15 meter.
1,2 meter tot het plafond van de kelder, ongeveer 15 cm voor de vloerdikte en ongeveer 80 cm voor de bovenkant van de afvoer boven de kelder.
In de documentatie van de wasmachine staat wat de maximale opvoerhoogte is, ik denk dat dit niet lukt.
U zit dan vast aan een automatische dompelpomp, zie mijn vorige post.

Of de ventilatie voldoende is zal de praktijk moeten uitwijzen, als de wind niet verkeerd staat zal het misschien lukken, het hangt af van de omstandigheden bij u thuis, dat is op afstand niet te bekijken.
 

Emmetje

  • #6
En het verhaal omtrend de condensdroger? klopt mijn idee wat betreft de vrije uitloop? of zit er wel degelijk een pomp in'de droger?
 

Millew

  • #7
Dat hangt af van merk en type. Een open deur, maar misschien staat er iets over in de handleiding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu