Openen Garmin 38 GPS

Pigion

  • #1
Ik heb heb een 13 jaar oude , zeer weinig gebruikte, Garmin 38 GPS. Deze wil echter geen ander land dan Afganistan instellen en ook de datum/tijd is onjuist. Gevolg is dat hij dan ook naar de verkeerde satellieten zoekt en er niet uitkomt. Het probleem wordt veroorzaakt door een lege back-up batterij van € 3,44, echte Garmin wil deze oude apparaten niet meer servicen.
Ik zou zelf die gesoldeerde knoopcel kunnen vervangen, doch krijg het apparaat niet open. Er zit 1 kruiskop schroef in en als ik deze verwijder kan ik de helften nog niet splitsen :?
Het apparaat is stikstof gevuld en waterdicht. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat éne korte schroefje de zaak bijelkaar houdt. Ik zit er zelfs aan te denken dat je misschien via dat schroefgat lucht moet inpompen om de helften van elkaar te krijgen.

- Wie heeft zoiets al eerder bij de hand gehad??

Pigion
 

System7

  • #2
Heb het zelf niet bij de hand gehad maar hier is een vergelijkbare vraag + antwoord over een GPS 48:
https://www.fixya.com/support/t881382-replacement_10_year_lithium_back_up
Daarin zegt men dat de unit met een scherp hobbymes (= een exacto) langs de randen opgesneden kan worden. Bij het weer in elkaar zetten zou een beetje siliconenkit weer (enigszins) kunnen afdichten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu