Miele W8120 Novotronic watertoevoer knippert

Ppassie

  • #1
Onze Miele W8120 Novotronic wasmachine heeft een probleem.
Bij het starten van het programma blijft de afvoerpomp draaien. Tevens is hij water in de machine aan het laten.

Na een tijdje stopt de machine met water in de machine te laten (het pompen gaat gewoon door) en de watertoevoer led gaat knipperen.

Ik vermoed dus dat de machine denkt dat er geen water in de machine komt, omdat deze meteen weer weggepompt wordt. Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat de afvoerpomp blijft draaien?
 

Ppassie

  • #2
Ik heb 'm inmiddels uit elkaar gehaald, de pressostaat lijkt defect. (deze zit op de besturingsprint en is met 2 niveau's waarvan 1 niveau nog wel schakelt, maar de tweede blijft geleiden waardoor het relais van de afvoerpomp aangetrokken blijft).

Helaas gebruikt Miele geen losse pressostaat, maar deze zit gesoldeerd op de print. Het is een Motorola SPX3068. Deze is helaas niet los te krijgen. En volgens mij kan ik via Miele niet eens aan onderdelen komen? Ik heb geprobeerd op hun site wat te vinden, maar ik vind nergens onderdelen.

De besturingsprint is wel te krijgen via onderdelenexpress, maar kost 276 euro. Tja, dat is wat mij betreft niet interessant voor een machine van 10 jaar oud.

Had ik 10 jaar geleden toch maar een goedkopere machine gekocht....
 

Mbroeren

  • #3
Mooi (meet)werk! Wacht dacht je van voor een habbekrats (iig een stuk minder dan een nieuwe print) een tweedehands machine te kopen voor de onderdelen? Ruim aanbod omdat een groot deel van de hele serie geschikt is voor jouw oplossing. Bovendien heb je dan meteen een extra pomp etc etc
 

Ppassie

  • #4
Dat is idd een goede tip. Helaas heeft mijn vrouw nogal druk gelegd op een nieuwe wasmachine. Dus ik ben overstag gegaan en heb een nieuwe gekocht. Als het aan mij had gelegen had ik nog wel ff verder gezocht naar een 2e hands print of jouw tip van harte genomen. (we hebben 2 jonge kinderen thuis, dus de was is in 5 dagen tot een enorme berg gegroeid :))

Ik was toch wel nieuwschierig naar dat motorola onderdeel. En wat blijkt, het is een OEM part wat Motorola volgens spec van de klant (miele in dit geval) wordt gefrabiceerd. Daarom nergens te krijgen.
 

Mbroeren

  • #5
Ok, vergeet niet een sla-kom of ovenschaal van de glazen deur te maken dan voordat je hem weggooit ;-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu