Badkamer aanleggen

Maastricht81

  • #1
Beste mensen,

wellicht is dit onderwerp al een keer voorbij gekomen, maar voor de zekerheid start ik toch dit bericht.

Ik heb onlangs een '30 jaren huis gekocht en ik wil nu de badkamer gaan verbouwen. Ik heb alles al eruit gesloopt en onder de tegelvloer ben ik een houten vloer tegengekomen.

Ik merk dat veel mensen een andere mening hebben omtrent de installatie van een badkamer. De één zegt dat je voldoende hebt aan een vloerverwarming, de ander aan een radiator en een convector en weer iemand anders zegt dat je ze alledrie moet pakken. Mijn vraag is of ik voldoende zou hebben als ik een vloerverwarming aanleg plus een convector onder het bad plaats (het bad komt tegen het raam te staan)(zie tekening). En zou ik een electrische of een water vloerverwarming pakken. De ruimte is ongeveer 10 m2 groot.

Zoals gezegd, de ruimte is nu volledig ontmanteld, dus er kan opgebouwd worden. A.s. maandag komt een kennis het leidingwerk verzorgen. Mijn tweede vraag is eigenlijk wat de juiste volgorde zou zijn voor de verdere verbouwing. Zou dit kunnen:
- Leidingwerk aanpassen
- Electriciteit aanpassen
- Vloerverwarming aanleggen
- Betonnen vloer aanleggen
- Stukwerk verzorgen
- Douchbak/muurtje plaatsen
- Badkuip plaatsen/inbouwen
- Wastafels ophangen
- Vloertegels aanleggen
- Wandtegels aanleggen




Ik verneem heel graag jullie reactie!!
Mvg,
 

Xr8

  • #2
Een elektrische vloerverwarming wordt in de regel in de tegellijm vlak onder de tegels aangebracht. Je moet bij toepassing daarvan dus eerst de betonvloer storten.

Een vloerverwarming levert ongeveer 150W/m2, een vloerverwarming op water ongeveer 100W/m2. Voordeel van elektrisch is dat je deze heel gemakkelijk onafhankelijk van de cv kunt gebruiken.

Of alleen vloerverwarming voldoende is, is afhankelijk van je vloeroppervlakte waarin je deze kunt verwerken (dus excl bad, douchebak ed). En de inhoud van het vertrek. Je bent voor een badkamer rond de 85W/m3 nodig.

Weet niet wat voor wastafel je hebt maar in de regel tegel je eerst de wanden en vloer en monteert dan pas het sanitair af.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu