Inbouw thermostaat douche in Gibo Wand inbouwen??

Liflaf

  • #1
Binnenkort wordt mijn nieuwbouw woning opgeleverd. In de badkamer zal ik een inloopdouche laten bouwen. De inloopdouche wordt gebouwd in een soort nis, waarvan de ene kant een Gibo-wand (dikte: 10 cm, geen draagmuur) en de andere wand van beton is (woningscheidendewand). In 1 van deze wanden wil ik graag een inbouw thermostaat + douchearmaturen plaatsen. Voor het inbouwen van de inbouw thermostaat moet er minimaal 6 cm worden gefreesd in de muur. Logischer wijze zou ik de Gibo-wand kiezen als inbouw muur, aangezien deze makkelijker bewerkbaar is. Helaas ben ik geen expert en ben ik benieuwd naar jullie mening en vakkundig advies.

Is het verstandig/mogelijk om in een gibowand van 10 cm plaatselijk 6 cm eruit te frezen voor het plaatsen van een inbouw thermostaat. De gibowand zal nader hand aan beide kanten worden voorzien van tegels van ca 1,2 cm dikte.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het is zeer goed mogelijk, om de inbouwkraan in de gibo muur te zetten.
Mits de muur dik genoeg is, om de inbouwkraan in te werken.

Als de gibo muur werkelijk 10 cm is, en de inbouwkraan een inbouwdiepte heeft van 6 cm, dan is dat zeker geen probleem.
Maar vaak hebben inbouw mengkranen een diepere inbouw maat.
Daat moet wel rekening mee worden gehouden.

Maar dat weten de mensen die de badkamer gaan maken ook wel. :wink:
 

Liflaf

  • #3
Inbouwmaat moet min. 7,45 cm zijn, inclusief tegels. Ik ga uit van een tegeldikte van 1,2 cm + (0,2 lijm). Zodoende kom ik op de ca. 6 cm.
 

Xr8

  • #4
Als je de wand naderhand nog aan twee kanten moet afwerken is het geen probleem. Vaak is het probleem dat de achterkant van de wand heel moet blijven. Dan is het een lastige opgave om er niet doorheen te gaan met dit soort kranen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu