Onderdeelnummer koudeluchtventilator Miele T453c

Sjampoo

  • #1
Beste allemaal,

Onze wasdroger (Miele, Novotronic T453c) heeft kuren: de aardlek in de meterkast klapt eruit als de koudeluchtventilator aanslaat.

Inmiddels heb ik de ventilator uitgebouwd en apart van de machine getest: Hij doet 't prima zonder aarde, maar zodra ik de motor mét aarde aangesloten laat draaien, klapt de aardlek in de meterkast eruit.

Ik heb de motor uitelkaar gehaald (tip elders op het forum) maar er zit geen vuil, geen vocht en geen viezigheid in de motor: spoel is schoon, niets aan te zien. Schoonmaken of in de oven leggen heeft dus geen functie: niet vies, niet vochtig (maar waarom de aardlek er dan uit slaat???) Kan dat de condensator zijn? (hoewel deze niet op aarde aangesloten)

zou het de condensator kunnen zijn die de aardlek in ons huis laat afgaan? We hebben deze droger al jaaaren en nooit dit probleem gehad.

In mijn optiek: Tijd voor een andere motor. Better safe than sorry toch?
De T453c is echter niet de jongste meer, en de online catalogi geven voor deze droger alleen nog de waaier voor de warme lucht: geen koude lucht waaier met motor.

Op de motor staat: R2E140-AE42-29

Het 'schijnt' dat R2E140 op verschillende maatvoeringen terug te vinden is, en dat de AE42-29 specifiek is voor een bepaalde maat. Maar wat is het onderdeelnummer dat ik moet hebben?

Wáár vind ik dat? Miele.nl heeft helaas geen onderdeelzoeksysteem, en zoals ik al zei: de online catalogi hebben wel een (op het fototje) vergelijkbare motor, maar daar staat mijn type wasdroger nou net niet tussen (hele hele lange lijst maar dan zonder de T453c )
 

HarryO

  • #2
Het belangrijkste nummer heb je nu net niet vermeld: Op de schoep staat een Miele onderdeel nummer.

Is dit 3067450?

Deze is niet meer verkrijgbaar bij de meest bekende leverancier voor Nederland, word dus het 2de hands circuit of mogelijk Miele zelf.

Snelle test of het een aard sluiting in de motor is: De weerstand tussen een draad van de motor en het huis hiervan moet oneindig zijn.
Zo niet, dan einde motor.
Mogelijk is er een sluiting op de plek waar de kabel het motorhuis in gaat.
 

Sjampoo

  • #3
Juust. Dat is m.

Vervelend dat ie niet meer te krijgen is (nieuw). Via waar kan ik Miele contacteren?

Tweedehands is een lastige keuze: voor relatief laag bedrag koop je weer een complete, werkende droger.. (waarbij de mogelijkheid van het zelfde defect in de toekomst net zo goed blijft bestaan t.o.v. alleen een waaier vervangen).
 

HarryO

  • #4
Miele Nederland 0347-378888

Heb je al getest op aardsluiting?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu