Bouwwaterput

Stijn81

  • #1
Hallo,

Binnenkort komt men op mijn nieuwe kavel bouwwater aanleggen. Ik ben al op zoek gegaan naar een bouwwaterput, maar niet veel keuze.

Indien ik zelf iets wil maken, zou ik graag de specificaties willen weten waaraan deze volgens het waterleidingbedrijf moet voldoen. Deze kan ik echter nergens vinden.

Heeft iemand een idee?

Dank,
 

Kacheltje

  • #2
Meestal maakt men de bouwwaterput zelf met houten platen die men ruim 1 meter diep in de grond plaatst. Een deksel er op zodat men er niet kan invallen is wel aan te bevelen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De gangbare bouwwaterput is 90 x 90 cm en 115 cm hoog, men laat de put iets boven de grond staan om te voorkomen dat er iets zwaars overheen gaat rijden.
De put moet vorstvrij zijn.

Ze zijn ook te huur, ik zag een bedrag van € 16 per week.
 

Xr8

  • #4
Door Jan genoemde putten zijn vaak van metaal en hebben in het midden van de put een deksel wat dicht kan. Hieronder zit dan de meter. De kraan is in sommige gevallen weg te klappen in de put.

Succes.
 

Stijn81

  • #5
Bedankt voor de antwoorden. Ik heb inmiddels via via een "officiële" kunnen overnemen en gisteren ingegraven. Betreft inderdaad een metalen, tabs toelopend, van 90x90x115 met vorstklep.

Grt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu