Wasmachine en droger naast elkaar, wasbak erboven

Klusdinges

  • #1
Een wasmachine en droger naast elkaar in de badkamer zetten, zie je niet zo vaak maar zou dat je badkamer niet veel ruimer doen lijken? Helemaal met een groote spiegel erboven zou ik denken. Of zit ik er nou naast? Ik zie het namelijk bijna nooit. Is er misschien iemand die deze opstelling heeft gemaakt of nogsteeds heeft? Wat zijn je ervaringen hiermee?
Ik had me al bedacht dat ik een keukenblad erboven moet plaatsen, leidingen aanpassen en een wasbak op het keukenblad plaatsen.
Zou iemand een 'echte' foto kunnen uploaden van een opstelling als deze?
Of heeft iemand een tip?
Foto laat zien wat ik bedoel:

 

Sharky

  • #2
Lijkt mij moeilijk realiseerbaar. tenzij je erg groot bent en het werkblad erg hoog wilt plaatsen. Daarbij moet je een hele vlakke wasbak hebben en een hele platte sifon of ruimte maken achter de machines.

Daarnaast kun je ook niet fatsoenlijk voor de wasbak/ spiegel staan als je het zo plaatst. Je schopt de hele tijd met je voeten tegen de wasmachine en droger. Tenzij je het werkblad ver naar voren laat uitsteken maar dan lever je weer kostbare ruimte in.

Dat extra deurtje voor de wasmachine is mooi gemaakt lijkt me niet praktisch. Houdt er ook rekening mee dat een wasmachine best wel beweegt als deze bv. centrigufeert. Je moet de machine dus niet opsluiten want dan rammelte op den duur je kastje uit elkaar. ;)

Zijn maar even een paar puntjes die in mij opkomen.
De gedachte gang is goed en het plaatje ook erg mooi maar ik zou het niet zo willen maken/ hebben.
 

EvdL

  • #3
Bij dat grote zweedse warenhuis hebben ze volgens mij sinds kort een wasmachine tbv inbouw, een droger voor inbouw ben ik nog nooit tegen gekomen. ( Ik Koop Er Alles :lol: ) Denk dat een droger ook te warm wordt om in te bouwen.
 

Klusdinges

  • #4
Bedankt voor jullie tips, over de hoogte; Ik begreep van Hans Teeuwen dat normaal gesproken onderkand zak bovenkant bak is.
Nu komt de wasmachine tot me heup, plankje erbij en nog 8 cm voor de wasbak is navelhoogte, Dat moet toch wel kunnen? Okal ben je niet zo groot, In een keuken hebben ze toch ook wel eens een wasmachine en droger staan?
Dat je er met je voeten tegenaanstoot is inderdaad iets waar ik niet aan heb ged8. Dus niet het goude idee van het jaar begrijp ik al? @sharkey, ik was inderdaad van plan om er een zo plat mogelijke wasbak op te monteren en ruimte te houden tussen de droger en de wasmachine voor de afvoer etc en de warmte van de droger. Voor de rest moet de droger aan de voorzijde open blijven voor de luchtaf en aanvoer. Misschien kan de wasbak dan nog iets dieper.
Weet iemand of een wasbak lager hoort te zijn dan een aanrechtblad in de keuken?
Voor het mooi wou ik inderdaad de muur iets naar voren laten komen boven het blad waar de wasbak op staat. Kan ik meteen de cvbuis wegwerken en stroomvoorzien.

 

Maybro

  • #5
Dat gaan wij ook doen, wasmachine en droger naast elkaar met ruimte ertussen en een platte wasbak (bijv. van Duravit of Ben van Brugman) erboven op, gedeeltelijk verzonken in een werkblad. Wastafel 1m20 breed, 2 kranen maar 1 plat meubelsiffon die keurig in het midden wegvalt. Werkblad kan van alles zijn: HPL, composiet, graniet, beton enz. Wij zitten zelfs te denken aan 2 grote vloertegels, 1 links en 1 rechts. Is verreweg de goedkoopste en simpelste oplossing.
We bouwen achter de wasbak een alkoof omdat de wasmachine inderdaad diep is en je dus de bak wat naar voren moet halen. Maar een alkoof is ook weer handig om dingen in weg te werken (en bijv. voor een stopcontact) en we bestellen dan bij de glashandel een spiegel op maat voor boven de alkoof en prachtig wegvalt. Hierachter ook nog spiegelverwarming. Kortom, het is wel even een projectje maar wij denken er nu uit te komen. De totale hoogte wordt iets van 97 cm, voor ons is dat niet te hoog (1.92 en 1.72 lang) maar juist prettig vinden wij. Nu maar hopen dat het zo mooi en ruimtelijk wordt als we bedacht hadden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu