Foutcode e50 AEG WASMACHINE

Patrick verhoeven

  • #1
Vandaag foutcode E50 gekregen op display aeg wasmachine.
Ik heb de motor gedemonteerd en de koolborstels gecontroleerd en vervangen en het probleem is opgelost. Kostprijs 12.50€. Let wel op code E50 is een algemeen alarm voor meerdere problemen (zie dit forum). Bij mij was het probleem met de vervanging opgelost, maar het kan steeds nog wat anders zijn. Hoe kan je best zien of je koolborstels wel degelijk de oorzaak zijn? Als je deze demonteerd en er ontbreken stukjes vervang deze dan maar. Indien er op het eerste zicht niets te zien is bekijk dan het loopvlak van beide koolborstels. Als deze nog blinken is er niets aan de hand. Indien 1 of beide dof zijn op het loopvlak is deze defect, vervangen is aan de orde.
misschien is het ook raadzaam om hetvolgende ook tegelijkertijd eens te checken. De trommel van de wasmachine is bovenaan met 2 veren bevestigd aan het chassis. Aan de trommel is dit bevestigd in kunsstofgaten in de trommel. De kans is groot dat deze gaten serieus uitgesleten zijn en een lange sleuf vormen. Indien dit het geval is zal het niet lang meer duren vooraleer uw trommel naar beneden dondert en is uw machine in het slechtste geval rijp voor de sloop. Een oplossing bestaat erin om op ongeveer 5mm boven de oorspronkelijke gaten een nieuw bevestigingsgaatje voor te veer te boren en hier de veer aan te bevestigen. Ondervul wel uw trommel als u de veer losmaakt om beschadigingen te voorkomen. gebruik ook een goede tang om de veren terug te bevestigen, de nodige kracht is vereist.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als er een probleem is met de aandrijving de koolborstels vervangen wanneer ze minder dan 15 mm lang zijn, maakt dan niet uit hoe ze eruit zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu