AEG Öko_Lavamat 625 neemt geen water in en opent niet

DerBart

  • #1
Beste mensen,

Ik ben Bart en dit is mijn eerste bericht. Ik wil jullie graag om hulp vragen met mijn wasmachine. Het is een AEG Öko_Lavamat 625, het serienummer heb ik niet kunnen vinden (weet iemand waar dit staat?). Ik heb hem als werkende wasmachine gekregen en met de auto naar mijn huis vervoerd, sindsdien heeft ie het niet meer willen doen.

De wasmachine is aangesloten aan elektriciteit en water. De lampjes op het paneel gaan branden als de knopjes ingedrukt worden. Elektrisch het deurtje openen met de knop gaat niet, dit heb ik bij alle programmastanden geprobeerd. Alleen met de noodontgrendeling gaat het deurtje open. Het deurtje heeft nauwelijks speling in de ophanging en valt goed in het slot. Ook begint de wasmachine op geen enkele manier aan een wasprogramma. De machine neemt geen water in en doet niets.

Tot op heden heb ik het volgende gedaan:
- De noodafvoerdop linksonder opengedraaid. Er kwam toen zo'n halve liter oud water uit de machine zetten.
- De niveaumeter losgemaakt en zowel in de meter als in het slangetje wat eraan vast zit geblazen. Als ik in de meter blaas klikt ie een paar keer in, en bij het leeglopen vervolgens weer een paar keer uit. Het blazen in het slangetje gaat makkelijk, de lucht kan er ergens anders weer uit.
- De waterinname (dat ding met 3 ventielen boven het zeepbakje) losgehaald en onderzocht op vuil.

Weet iemand wat het kan zijn en wat ik eraan kan doen? Het lijkt wel alsof de machine denkt dat ie vol water staat ofzo, en daarom niet opent en geen water inneemt. Is de machine misschien te resetten? Als iemand iedeeën heeft wat ik kan proberen of welke informatie er nog meer nodig is, laat het dan vooral weten! Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Bart
 

HarryO

  • #2
De deur wil alleen elektrisch open als er geen water in de machine staat De deurvergrendeling word aangestuurd door de elektronica module onder in de machine. Als de deur vergrendeling niet goed werkt zal de machine niet gaan lopen.
Controleer of er geen stekers los getrild zijn en controleer ook op losse contacten op de module onderin en op de klok.

Compleet service manual staat hier.
 

DerBart

  • #3
Beste HarryO,

Bedankt voor je supersnelle reactie. De steker van het deurslot had losgelaten. Ik was deze nog bijna vergeten want hij zit natuurlijk helemaal uit het zicht en je komt er moeilijk bij. Nu werkt de machine weer.

Dus mensen die ook te maken hebben met een Lavamat die niet reageert en niet openwil, controleer of het stekkertje van het deurslot wel goed zit.

Nogmaals bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu