Lichte vergeling (geel/bruine kleur) in wit van plafond

Sander164

  • #1
In mijn woonkamer, op de plek waar de douche recht boven zit (het is een relatief oud huis, 1908). Onstaat steeds een lichte vergeling (geel/bruine kleur) in het wit van het plafond (enkele dagen nadat ik er weer wat over geverd heb). Ik neem aan dat dit vocht is van de douche. Mijn vraag is nu of hier iets aangedaan kan worden en zo ja wat?

BvD
Sander
 

StefanD

  • #2
Ten eerste moet je natuurlijk de lekkage stoppen. Bij een douche heb je kans dat de kitranden los zitten. Dit is soms nauwelijks te zien, dus je moet echt goed kijken. Als je een stukje papier tussen de kit en de douchebak of tegel kunt steken heb je al een probleem: het water zal zich in die kier zuigen.
Als de lekkage gestopt is kan het heel lang (maanden) duren voordat het vocht weer uit de muur en het plafond is getrokken. Je kunt dus het best gewoon een lange tijd wachten en daarna de plek weer overschilderen. De plek kun je eventueel eerst afdekken met een voorstrijk middel zodat de vlek niet opnieuw door de verf heen trekt.
 

Dima

  • #3
Je kan er wat chloor opdoen, dan trekt het bruine vlekkerige na verloop weg, mits de lekkage uiteraard verholpen is. Zo heb je geen voorstrijk nodig.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Of je smeert er isoleer verf op kijk even op google
 

Sander164

  • #5
De kitranden zitten idd los. Hoe kan je die het beste dichten?

Dank!
Sander
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu