Onvoldoende warm water -> Leidingen isoleren?

Rolmaat

  • #1
Beste allemaal,

Sinds enkele maanden woon ik met 2 vrienden in een huurhuis. De meeste zaken zijn door de verhuurder prima geregeld, alleen heeft de (HR)ketel iets te weinig capaciteit, waardoor er te weinig warm water is om comfortabel te kunnen douchen. Nu had ik het idee om de warmwaterleidingen te isoleren, zodat er iets minder warmte verloren gaat. Deze afstand is echter maar een paar meter en een en ik vroeg me af of jullie denken dat dit nuttig kan zijn. Andere oplossingen om meer warm water te krijgen zijn overigens ook welkom. Sleutelen aan de instellingen van de ketel is al gebeurd. Ook hebben we een nieuwe douchekop aangeschaft, hierdoor is de situatie al enigszins verbeterd.

bvd,
 

Geus

  • #2
Ik weet het niet zeker, maar dacht mij te herinneren dat het isoleren van je warmwaterleiding niet mag, omdat je dan de legionellavriendjes teveel kans geeft. Inderdaad watertemperatuur op de ketel zo hoog mogelijk instellen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Voordat er allerlei technische oplossingen bedacht worden op een paar meter.
Welk merk/type ketel.
Hoeveel WW/min word er geleverd.\
Hoe heet is dit water?
Is de hoeveelheid op alle kranen gelijk?
Hoeveel koudwater/min kan er getapt worden?.
 

Kacheltje

  • #4
Een warm en ook een koudwaterleiding mag je isoleren.
Als het gaat om een paar meter leiding zal het isoleren geen soelaas bieden.
Aanvullende gegevens waar al om gevraagd is wel handig om de mogelijkheden te beoordelen.
 

Xr8

  • #5
In principe levert elke HR combi ketel voldoende warmwater om met een gewone douchekop normaal te kunnen douchen. Als het op alle tappunten niet goed is dan is er wellicht iets mis in de ketel (doorstromingsbegrenzer oid). Tevens kan het zijn dat de inlaatcombinatie niet goed open staat of problemen geeft.

Wat voor ketel gaat het om?

Succes.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #6
Geus schreef:
Ik weet het niet zeker, maar dacht mij te herinneren dat het isoleren van je warmwaterleiding niet mag
legionelle komt in 99% van de gevallen voor in de koudwater leiding. in de warme word het gedood door het tappen van warm water, indien je ketel goed staat afgesteld.

bij jouw probleem zou ik niet gaan zoeken in de isolatie, maar eerst gaan meten hoeveel water van hoeveel graden hij geeft per minuut.

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu