Tegenlicht beveiligingscamera EM6001

Bart100

  • #1
Ik heb een set met een beveiligingscamera en een recorder (Eminent EM6001) gekocht om de kassa te beveiligen. De camera hang ik achter de toog op de kassa gericht, het probleem is dat als ik richting de kassa film ook rechtstreeks op een raam film met heel veel lichtinval met als gevolg dat de persoon die tussen de kassa en de raam staat een zwarte vlek wordt, je ziet wel dat er iemand staat maar je ziet geen detail. Ik heb reeds de helderheid van het beeld op de recorder proberen bij te regelen maar dat helpt niets, kan ik iets van een filter voor die camera hangen of een ander type camera kopen zodat ik wel met veel tegenlicht een perfecte kwaliteit heb.
De camera van plaats veranderen is geen optie.
 

Geus

  • #2
Situatie is niet ideaal. Misschien kan je met een aangepaste zonnekap de camera meer afschermen voor licht vanuit het raam en/of een infraroodlamp plaatsen.
 

StefanD

  • #3
Tegenlicht is altijd een probleem. De optie van een zonnekap kan werken als het licht ergens vandaan komt dat niet op de video hoeft. Maar als een persoon voor het licht staat, dan is dat geen optie.
In de fotografie wordt tegenlicht opgelost met extra licht: je zorgt dan dat de donkere kant van die persoon meer licht krijgt, waardoor het verschil met de achtergrond minder groot wordt. Je zou hiervoor een lamp of een reflectiescherm (bijvoorbeeld in de vorm van een groot wit vlak achter de kassa) kunnen gebruiken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De beste oplossing is de camera positie veranderen zodat deze geen tegenlicht krijgt.
Waarom moet die camera bij de kassa? bij de in/uitgang krijg je mogelijk een beter beeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu