Wasmachine Miele W755 Kortsluiting

HarryO

  • #21
Zet de machine op een willekeurig programma.
Sluit de deur.
Zet de machine aan.
Hoor je nu de klok lopen of hoor je iets brommen?
Nee: dan is de hoofdschakelaar defect/los van de print, de deur vergrendeling is defect of je hebt de machine niet goed aangesloten.
Op de hoofdschakelaar zitten de blauwe en zwarte draden: staat daar wel 230V op?
Ja: dan werken de hoofdschakelaar en deur vergrendeling.

Wil de deur nu open via de gele knop?
Ja: dan is de basis elektronika goed en is je prestostaat defect (= nivo regelaar )
Nee: dan heb je een probleem met de elektronika.

Als je het schema nog niet hebt gevonden: hier kun je hem downloaden.
Het front kun je openen door het verwijderen van de 2 schroeven achter de zeepbak en de 3 bouten rond de deuropening. Druk de veer clip achter het pomp deurtje naar beneden. Je hunt nu het front in z'n geheel aan de linker kant los trekken.
 

Robertski

  • #22
Hoi Harry

Wederom bedankt voor je antwoord.
Zoals ik al zei heb ik erg weing verstand van wasmachines, helaas.. Het schema daar kom ik geen wijs uit en ik weet niet eens waar de hoofdschakelaar zit...
Ik heb gedaan wat u zei en de machine doet iig niks en ik hoor niks.. De machine zit rechtstreeks aangesloten op het netsnoer, de kapotte netfilter is ertussen uit, dit zou toch goed moeten zijn(?)

Ik heb nog wel een vraag. Zijn de dingen die u noemt die kapot zouden kunnen zijn (hoofdschakelaar of deurvergrendeling of prestostaat) duur om te vervangen?

Is het gezien mijn onkunde mischien slim om een andere 2de hands miele te kopen voor 250 euro? 1 uit de V serie.. Of een monteur nog eens laten kijken..? wat raad u aan? de machine is nartuurlijk wel al gewoon erg oud.. En ik denk niet dat ik er zelf uit ga komen.
 

Robertski

  • #23
Btw

Toch nog maar eens de stekker erin gedaan en geprobeerd, nog steeds geen leven (nartuurlijk) MAAR hij deed wel 1x de deur open toen ik op de desbetreffende knop duwde.. Na dien niet meer.. mischien helpt deze info om te bepalen wat er kapot is..(?) Deurvergrendeling niet kapot dan ? En er lijkt dan toch stroom door de machine te gaan anders zou de deur niet open gaan, toch?

Bvd voor u antwoord..
 

HarryO

  • #24
De hoofdschakelaar is de aan/uit knop.
Als de deur wel open gaat dan is de deurvergrendeling op zich wel goed.
De klok zou dan ook moeten gaan lopen als je hem op bv de hoofdwas stand zet.
Mogelijk is de aan/uit knop gammel of zit deze los van de print.
Nogmaals: meet of er 230V tussen de zwarte en blauwe draad op de aan/uit knop staat.

Monteur laten komen is geen slecht idee, maak van te voren wel een prijsafspraak voor het onderzoek.
 

Robertski

  • #25
Nou de klok loopt niet.. En de deur is ook niet meer open gegaan na dien.. Is 1 keer gelukt. ik heb zelf geen meet apparatuur dus kan het zo snel niet meten helaas. Is de deurvergrendeling of als de aan en uit knop los van de print zit, makkelijk te verherhelpen..? moeilijk te zeggen nartuurlijk wat de kosten zullen zijn incl monteur.. (?!)

Iig bedankt
 

HarryO

  • #26
Aan/uit knop kun je zelf vast (laten) solderen.
Deurvergrendeling kun je zelf vervangen, zit vast met 2 schroefjes.
Kosten monteur? Geen idee van.
 

Robertski

  • #27
Nou de wonderen zijn de wereld nog niet uit.. alhoewel, niet te vroeg juichen.. maar er zit weer leven in de machine, ben nu aan t wassen en hopelijk gaat alles goed! Zoals u al zei ligt het zeer waarschijnlijk aan de aan en uit knop! Ik heb (nog) niet heel het paneel er afgehaald maar ik merkte wel dat de knop idd wat gammel was, na wat wrikken en duwen zette ik de machine aan en ja hoor, reactie! Ik weet nu niet of alles goed gaat en het programma goed af zal draaien.. spannend dus.. Is het trouwens wel verantwoord om nu te wassen zonder netfilter?! Ik hou u op de hoogte.
 

HarryO

  • #28
Het netfilter moet er volgens wettelijke normen tussen om storing naar andere apparaten te voorkomen en om zelf iets beschermd te worden.
Controleer toch echt of de aan/uit knop los zit van de print anders gaat de machine alsnog verder defect omdat de contacten dan gaan staan vonken.
 

Robertski

  • #29
Dus het is nu niet echt veilig om te wassen dan? of zegt u van: jawel hoor.. dat netfilter kan gemist worden (?!)

En als ik de 3 bouten los draai en het voor paneel eraf haal (om de aan/uit knop te controleren of het nog op de print zit) kan ik die dan ook weer terug draaien?! Is er geen andere manier om te zien of de aan/uit knop goed vast zit?! Ik ben bang dat ik het nooit meer in elkaar krijg als ik het eraf haal..

Alvast bedankt voor u antwoord en geduld..
 

Robertski

  • #30
Ps

Kan ik horen/merken of ie vonkt ofniet? ik heb zelf het idee dat is gewoon niet goed was aangedrukt..
 

HarryO

  • #31
Als je de aan/uit knop tijdens de wassen van de machine heen een weer wringt en de machine valt uit of "stottert" dan zit hij los.
De bouten en 2 schroeven achter de zeepbak kun je er zonder probleem uithalen.
Filter bij voorkeur wel vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu