Badkamer van beneden naar boven

Pinklady

  • #1
Hallo mensen,

Gisteren heb ik een huisje bezichtigd, waarvan de badkamer beneden is en de slaapkamer boven. Nu wil ik eigenlijk de badkamer naar boven, maar ik heb echt totaal geen idee of dat kan. Er is geen wateraansluiting boven, de huidige badkamer zit direct naast de geiser. Volgens mij zijn de muren massief (geen ruimte om leidingen weg te werken), aangezien het alleen maar buitenmuren zijn. Het huis bestaat namelijk op dit moment eigenlijk alleen maar uit 1 ruimte boven en 1 beneden + aanbouw met keuken en badkamer. Er is wel ruimte voor een badkamer boven, maar kan dat ook? Is er iemand die dat weet?

Heeft iemand ook enig idee, als het kan, op wat voor kosten ik moet rekenen? Ik zou namelijk echt niet weten of het 2000 of 20.000 of meer zou kosten bij wijze van.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat kan een ingrijpende verbouwing worden.
Want alle aan en afvoer leidingen zullen naar boven gelegd moeten worden.
Vaak moet er dan ook op de beneden verdieping flink geklust worden.
Wat de kosten zijn, is moeilijk te zeggen, zonder eerst de huidige situatie te zien.
Daarnaast speelt ook nog, of dat je alles laat doen, of dat je het zelf gaat doen.
En wat voor tegels en sanitair je wilt hebben.

Dus is er hier geen zinnig antwoord op te geven.
 

Pinklady

  • #3
Oké, dank je wel. Voor mij is het zinnig genoeg om te weten dat ik dan wel weet dat het niet zomaar gaat en dat het ook niet iets is om zonder heel erg goed te laten kijken door een expert zomaar op in te zetten. Overigens zou ik het gedeeltelijk laten doen door iemand uit de bouw, die een beetje bijklust.

Dank je wel!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu