Gebruiksklaar maken condensdroger

Ria13

  • #1
Hallo,

Ik overweeg een wasdroger (bovenlader) omdat dat soms erg makkelijk is, maar nu vraag ik me af of hij met een transportbeveiiging komt, die je moet demonteren. Ik heb daar niet zo'n verstand van. Als je hem laat installeren/aansluiten kost dat vaak wel 30 euro meer maar liefst bespaar ik dat.

Een andere vraag is of hij dezelfde eisen stelt aan de ondervloer als een wasmachine. Deze zou op stoffen/bitumen tegels komen ze staan op een wat beschadigde vloer die ik niet meteen opnieuw wou storten.

Bij voorbaat dank!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Over het algemeen zit er dan ook een handleiding bij waarin dat beschreven wordt. En dat is vaak een kwestie van een bout losdraaien, meer niet.
Maar bij een wasdroger zal het niet zo vaak voorkomen dat er een transportbeveiliging opzit. Dat is eerder het geval bij een wasmachine omdat bij zo'n machine de trommel in veren hangt en er een zwaar gewicht opzit.

Vwb de plaatsing, een droger vereist een minder stabiele ondervloer dan een wasmachine. Desondanks is het altijd goed om de droger waterpas en stabiel op te stellen mbv de eventuele stelpootjes.
 

Ria13

  • #3
Bedankt voor je antwoord, Frank. Het lijkt dus mee te vallen. Opmerkelijk is dat bovenladers er minder leuk uitzien, minder presteren en minder mogelijkheden hebben dan de voorladers. En ze zijn ook duurder. En minder keus. Maar de wasmachine is ook een bovenlader dus hij kan er niet bovenop. Of ik moet hem inwisselen voor een was/droogcombinatie. Problemen, problemen :)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Tja, keuzes maken....
Het grote voordeel van bovenladers is wel weer dat er sprake is van een veel betere ophanging van de trommel. Dat kunnen ze je niet meer afpakken. :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dan zet je de droger onderop :lol:
 

Kees kit

  • #6
Zijn er wasdroger bovenladers :?: :?: :?:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Ja hoor, die zijn er, wel een zaklantaarn meenemen. :wink:
 

Ria13

  • #8
IJkenhout schreef:
Dan zet je de droger onderop :lol:
Dat zal een klap geven als hij eraf danst tijdens het centrifugeren. De machine die ik nu heb heeft al de neiging om steeds dichter naar de muur te bewegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu