Badkamermuurtje Ytong

Peter27

  • #1
Ik wil een badkamer maken.

Er zit een nis voor een douchecel. Het ligbad steekt een stukje uit en komt voor een klein gedeelte vóór deze cel. Daarrom wil ik de nis met een klein muurtje een stukje dicht maken.

Het muurtje wordt ca. 35 cm en alles wordt getegeld.

Ik denk eraan om hiervoor gasbetonblokken te gebruiken. Ik lees overal dat je dan geen vaste verbinding met vloer en wand mag maken wegens werking van verschillende materialen. Bij een DHZ zaak vertelden ze dat dit voor de vloer niets uitmaakt omdat het maar 35 cm zijn, de wand mag wel niet vast, hier veerankers gebruiken.

Ruimte tussen wanden afpurren en gaas voor de stevigheid. En nu komt het, de hele wand moet getegeld worden. Ik ben bang dat door de werking tussen bestaande wand (dragende muur met hollewandstenen) en het nieuwe wandje van gasbetonblokken de tegels hier gaan breken.

De binnenzijde van de nis is geen probleem, hier ga ik de verticale hoeknaad afkitten maar aan de buitenzijde van het wandje het ik dus de speling tussen dragende wand en gasbetonwand, afgepurd , gaas en hieroverheen getegeld.

Gaan deze tegels breken of is het daarom juist ook verstandig om de gasbetonblokken niet aan de vloer vast te maken maar in een U-profiel te zetten? Als ik dat doe heb ik het idee dat ik het wandje zo omduw.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Kan je een foto plaatsen? Een nis kan zijn om je shampoo in te zetten, maar ook genoeg om een hele douche in te maken :)

In het algemeen is het het handigst opvullingen van hetzelfde materiaal te maken als eromheen. Als je het vervolgens het nieuwe in het oude vertand, heb je weinig risico op scheurvorming.
 

Peter27

  • #3
Het ligbad komt langs de linkerwand en wordt zo geplaatst dat het net een stukje vóór de douchecel komt. dit stukje wil ik met cellenblokken dichtmaken. (ca 35 cm x 240 dus tot aan het plafond)

overigens ben ik de nis voor de douche met marmox panelen op maat aan het maken om de douchebak te kunnen plaatsen. volgens mij werkt marmox niet of misschien toch maar beter een paar mm ruimte houden?
 

Peter27

  • #4
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Het muurtje van gasbeton blokken, kun je gewoon vast op de grond en tegen de muur maken.
Je kunt dan tegen de muur lijm ankers gebruiken, en de blokken ook tegen de muur lijmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu