Probleem na vervangen koolborstels

Micheldeman

  • #1
Ik heb de koolborstels vervangen van een Whirlpool AWM 275.
Ik heb echter het volgende gedaan.
Wegens gebrek aan onderdelen alhier in Sri Lanka, heb ik koolborstels van gelijke afmetingen genomen. Deze in de schacht van de oude koolboorstels geduwd en vervolgens gemonteerd.

De nieuwe koolborstels zitten als het ware los, maar doordat ze contact maken met de schacht dacht ik dat het wel zou moeten werken.

Na plaatsing en aanzetten van de wasmachine, begon de wasmachine op een hoog toerental te draaien. Eerst een paar seconden 1 kant uit, wacht daarna tot de trommel gestopt is, en vervolgens de andere kant uit. Toevoer water loopt ook. Daarna stopt de wasmachine. Zet ik de wasmachine uit en weer aan doet hij hetzelfde.

Ik heb vervolgens de nieuwe koolborstels weer verwijderd, maar de wasmachine doet nu met de oude koolborstels precies hetzelfde.

Het enige dat ik kan bedenken is het volgende.
De nieuwe koolborstels waren niet schuin afgevlakt, ik dacht, dat slijt vanzelf wel in en waarom al materiaal verwijderen, dit komt de levensduur niet ten goede. Omdat de nieuwe koolborstels niet onder een hoek afgevlakt zijn, raken ze echter maar 1 lamel van de rotor, terwijl ik bemerkte dat de oude, schuin afgevlakte koolborstels met 2 lamellen tegelijkertijd contact maken. Kan dit de oorzaak van het een of ander zijn? Of is er iets anders aan de hand?
 

Pap

  • #2
Volgens mij loopt alleen centrufigeren op de koolborstels
en zou het wassen gewoon moeten werken
koolborstels moeten de juiste zijn
hardheid maatvoering en juiste ronding van de rotor
een nieuwe wasmachine heefd een mooie rotor helemaalglad en met de juiste borstels die goed aansluiten is dat super
een oude rotor is meestal al een beetje in gesleten en daarom sluit het allemaal niet zo mooi
 

Micheldeman

  • #3
Ik heb nog een andere motor beschikbaar van een nagenoeg dezelfde wasmachine. Die ga ik eens uitpoberen. Het is geloof ik wel een 1200 ipv 1000 toeren apparaat, maar dat zal wel niet uitmaken.
 

Pap

  • #4
Ik ben benieuwd
wie niet waagt die niet wint
hij doet het toch niet
 

Micheldeman

  • #5
Ik las ergens op een ander forum dat het probleem ook kan liggen aan de tacho opnemer. De wasmachine gaat dat in een hoog tempo draaien, krijgt geen terugkoppeling van de tacho opnemer waarna de wasmachine vervolgens stopt. Omdat alles tevoren nog normaal werkte, kan de bedrading naar de tacho opnemer misschien tijdens het uit-en inbouwen beschadigd zijn. Ik ga straks maar eens even kijken en anders wordt het de andere motor uitproberen.
 

Pap

  • #6
Als de tacho niet werkt dan gaat hij gelijk vol gas
 

Micheldeman

  • #7
Dat is dus precies wat hij doet. Ik ga nu aan de slag om te zien of ik het probleem aan de tacho ligt.
 

Micheldeman

  • #8
Inderdaad, geen terugkoppeling van de tacho. Er was een draadje losgeraakt van de tacho op de blokstekker. Opnieuw vastgemaakt en het werkt weer als vanouds.

Voor diegenen die nog geinteresseerd zijn:

Ik heb dus 2 losse koolborstels (blokjes) in de schacht van de oude koolborstels, die versleten waren, geduwd. Kostte mij dus omgerekend 1 euro aan 2 nieuwe borsteltjes, ipv 25 euro of meer voor een nieuwe set. Wel zijn de nieuwe koolborstels wat korter dan de originelen, maar een jaartje of wat zullen ze het wel uithouden. En mocht het nog zover komen, dan gaan er gewoon weer opnieuw losse koolborstels in.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Het is zeer de vraag hoe lang ze het uithouden, de hardheid van deze en originele koolborstels kan verschillend, in het geval u pech hebt kan de collector verbranden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu