Afvoer douche NAAST douchevloer / bak?

Rickjansen

  • #1
Ik heb een douchebak die ik wil vervangen, op een betonnen vloer. Eigenlijk wil ik het liefst een zo gelijkvloers mogelijke vloer of "bak". Nu is de bestaande bak tamelijk hoog, terwijl er met een lagere bak is er wat weinig ruimte is voor de sifon.

Heeft een van u wel eens oplossingen gezien waarbij de douchebak een iets hellende plaat is (kunststof, natuursteen, tegelwerk, RVS) met de afvoer aan de ZIJKANT? Bijvoorbeeld 120x80, met de afvoer in één van de 80 cm zijden, en NIET in de bodem?

Een afvoer aan de zijkant lijkt me ook praktisch voor DIY! Het gedoe om een sifon midden onder een douchebak te plaatsen en eventueel in een bestaande vloer te verzinken ziet er nogal rampzalig uit. En als het gaat lekken is de ramp helemaal niet te overzien.

Misschien is deze vraag al eens gesteld, excuses in dat geval.. Links, merken en andere hints worden erg gewaardeerd! Dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dit vind ik een mooi systeem

filmpje helaas offline gehaald
Succes
 

Rickjansen

  • #3
Dank voor de link, interessant systeem!

Wat ik bedoelde is echter meer een afvoer zoals de roosters in stoepranden op straat voor de afvoer van regenwater, om zo min mogelijk diep in de vloer te moeten hakken.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dan heb je een I-Drain of muurdrain nodig

i-drain

muurdrain
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu