Bosch Condens wasdroger maakt een tikkend geluid

Odin4all

  • #1
Hallo klussers,

Mijn Condenswasdroger van Bosch (Maxx 6 sensitive)van 1-2009 maakt een hard tikkend geluid. Dit geluid is er ook als ik de trommel handmatig zelf rond draai met mijn hand. Tegen de klok in lijkt iets tegen de trommel te schuren . Het geluid lijkt op iets op metaal wat gespannen wordt en op de trommel slaat. Dit geluid is er op elke slag (ronddraaien van de trommel) De posistie is moeilijk te bepalen maar het lijkt rechts in het midden van de trommel.

Nu hadden we twee weken geleden ook al een geluid per ronddraaiende slag , dit leek meer op een muntje wat ergens vast zat, maar dit was na een dag verdwenen ( ook zonder de was ).

Heeft iemand van jullie een idee wat dit zou kunnen zijn en hoe ik dit zelf (garantie net verlopen) verhelpen.

Alvast bedankt.

BTW erg nutige forum, heb er veel van geleerd.

Mvgr,

Gerwin
 

HarryO

  • #2
Het slepende geluid is de borstel die over de trommel schuift. Dit hoort ook zo mits dit niet erger is geworden dan voorheen.
Als het een hard tikkend geluid is geworden kijk dan eens of de borstel los geschoten is of ergens achter blijft hangen.
Via het bovenblad kun je vrij veel zien.
Vermeld ook even het echte type nummer van de machine, staat in de deur.
 

Odin4all

  • #3
Beste HarryO,

Heb zowel de bovenkant als de zijkanten er af gehad. Nou bleek er tijdens ronden draaien van de trommel elke slag een tik, en toen vond ik het. De RVS trommel heeft aan de zijkant ,wat verbinding maakt met de opening, een platomgeslagen metalen rand. Deze op een stuk gebarsten en omhoog gesprongen. Ik dacht OK knip dit er even af en klaar, maar nu blijkt de rand waar ook de geleiderwiel over heen gaat ook grote barst in het metaal te hebben. Hierdoor is de rand onstabiel wanner deze over de geleiderwiel heen loopt. Dus de hele trommel is naar het gootje.WAT EEN TERLEURSTELLING. Het gaat hier om een BOSCH WTE 84170NL.

Dit is de eerste een laatste keer dat ik een BOSCH koop. Die na iets meer na 2 jaar de kapot ga.

Ik heb al een nieuwe op het oog een ZANUSSI.Hopelijk houdt ie langer vol.

Dank je wel voor de hulp.

Met vriendelijk groet,

Ontevreden BOSCH gebruiker

Gerwin
 

HarryO

  • #4
Bel met de Bosch service dienst en leg het probleem voor.
Kijk eerst wat zij voor een voorstel hebben.
Een klacht als dit mag je naar 2 jaar niet hebben.
De garantie mag er dan misschien af zijn maar dit wil niet zeggen dat je de reparatie kosten zelf volledig moet betalen.
 

Odin4all

  • #5
Beste HarryO,

Heb inmiddels een nieuwe gekocht, de AEG 65270AC. Deze is trouwens ook nog eens een stuk stiller. Ziet er ook proffesioneler uit aan de achterkant.

Mocht je nog reserver onderdelen nodig , je mag zo meenemen.

Groeten,

Gerwin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu