Hoogte douchecel keuze

Sander02

  • #1
Ik vroeg me af of hoe hoger hoe beter de juiste keuze is voor een douchecel.

Ik ben ongeveer 1.86, is 1.90 dan niet te laag. Je douchekop hangt dan toch boven de douchecel. Spettert het dan niet over de douchecel heen als het water op je hoofd valt.

Daarnaast is een hoge douchecel misschien ook bevorderlijk voor de meeste stoom in je douchecel te houden als ventilator recht erboven zit.

Klopt dit?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
De meeste douche cellen zijn 190 cm.
Maar deze staan op douchebakken.
De douchebak waar je in staat heeft ook een diepte.
Ze zijn vaak 10 cm diep.
Dus dan is het geheel 2 meter.
Bij douchen op de tegelvloer worden vaak hogere wanden en deuren gebruikt.

En wat betreft de afzuiging, is het natuurlijk zo hoe minder ruimte er tussen de wand en het plafond zit hoe optimaler de afzuiging werkt.
Je moet er natuurlijk wel om denken dat er ook lucht toegevoerd word.
 

Sander02

  • #3
Dank je. Mijn douchebak is 4 cm. De douchecel die ik op oog heb is er ook in 2M. Dan lijkt me dat een betere keuze.
 

Pigion

  • #4
Ik ben 1.93 M en de deurtjes van de douchcell zijn 1,70. Er gaat geen spatje over de deuren. De zijwand is wel 2 M en de andere wand is de muur met de slk.
Je staat meestal met het gezicht naar de kranen, hoofd licht voorover gebogen. Bovendien breken de waterstralen op je al of niet bekleedde bol :mrgreen:
De doucheruimte is 1 x 1 M, lekker ruim voor de elebogen en ik kan een gevallen stuk zeep zonder moeite oppakken. :D Probeer dat maar eens in een 80 x 80 cm douche. Die dingen moesten worden verboden..
Boven hebben we nog een 2e badkamer. Vanwege het schuine dak zijn de de deurtjes 1,55 (zijwand) + een drempel van 10 cm. Ook gaat daar geen spatje over. Iets lagere deuren geven een geweldig "vrij" gevoel en je kan nog communiceren + oogcontact met de andere helft die zijn/haar tanden poetst voor de wastafel. :wink:
Een ander suggestie:
Plaats de deur(en) 1 cm van de vloer. Er komt zo een lichte trek in de douche, goed voor het afvoeren van waterdamp. Voorwaarde is wel dat de tegels vodoende afschot hebben en /of de deur(en) aan de binnenkant van de bak houden. Alles is dan vrij, geen vieze strippen etc. en gemakkelijk schoon te houden. Er stroomt echt geen water onder de deuren naar de rest van de badkamer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu