Lekkage toilet

Chezzy

  • #1
Goede morgen,

Enige tijd geleden heb ik samen met een vriend van mij het toilet verbouwd. Het oude toilet was gewoon een staand toilet, nu is het een hangend toilet. Ik heb met een mof het toilet iets naar achteren kunnen plaatsen (uit mijn hoofd was het een 6,5 cm naar achteren met de mof). In de mof zit een stuk buis wat ik met een sok op de hoek buis van het toilet heb gemonteerd.
Uiteraard een keer of 10 doorgetrokken en alles was netjes droog. Dus het muurtje ervoor gemaakt en normaal gebruik gemaakt van het toilet.
Onder het toilet heb ik een geïsoleerde muziekruimte gemaakt (in de kelder), met flink wat isolatie materiaal op het plafond. Nu zag ik, na een maand of 2 een vocht plek op het plafond.

Aangezien het toilet er recht boven zit was de conclusie snel gemaakt dat er lekkage zit in het toilet. Ik heb een stuk van de muur afgebroken en het was er inderdaad vochtig. Wat mij ook opviel is dat er een scheurtje zit in de mof. Ik kan mij vaag herinneren dat die er bij het installeren ook al zat, maar dat mij toen was verteld door de bouwmarkt dat dit geen probleem zou moeten zijn.

Ik heb nu de muur en de tegels slechts gedeeltelijk verwijderd, dus ik heb slechts gelimiteerd zicht en toegang op dit moment. Ook is het niet mogelijk om de afvoer te verwijderen, zonder dat ik het hele toilet frame loshaal.
Dus voordat ik dat doe, vraag ik eerst jullie om raad. Zou het misschien nog mogelijk zijn om het helemaal vast te kitten? Ik wil uiteraard niet nogmaals alles loshalen, dus ik wil het wel goed doen.



Uitleg foto:
(onder)
*De mof die 6,5 cm naar achteren gaat
*Kort stukje buis (100mm diameter) - niet zichtbaar uit deze hoek
*Sok
*Afvoerbuis van het toilet met 90 graden hoek.
 

Kaajee

  • #2
En kun je nu traceren/constateren waar het daadwerkelijk lekt dan? Waar is het vochtig(er)?
 

Chezzy

  • #3
Van wat ik zo kan zien en voelen lijkt er wat uit de scheur te komen en uit de aansluiting buis <-> mof. Het gaat steeds om een paar drupjes.
Je verwacht toch dat water naar beneden gaat en niet zo zeer omhoog bij doorspoelen. Maar daarvoor zal ik wel een leek zijn ;).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4


Dit zit totaal verkeerd geinstalleerd.
Wat je aan geeft bij A zit een scheur dit is een gewone riool sok zie deze afbeelding



Daar in had je een stuk buis en daar op een sok en het zwarte stuk kan niet gelijmd worden in die sok.

Beste is alles er uit riolering buis in de vloer op kappen en daar een sok op plaatsen met manchet een stukje buis en daar weer een sok met manchet.



er op zodat deze goed is aan gesloten op je zwarte buis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu