Uponor Unipipe waterleiding leggen.

Tiho

  • #21
In de hydrauliek kun je elke koppeling in elk merk slang persen, als de wandiktes verschillen lukt dit ook altijd en daar zijn de grensen voor barstdruk meer dan 800 bar.

Ik zou me daar niet zo druk om maken Kajee :wink:
 

Xr8

  • #22
Heb toch al aardig wat ellende gezien met eerst genoemd merk. Zeker na een jaar of 15. Wij gebruikten dit altijd maar zijn er een aantal jaren geleden mee opgehouden en over gegaan naar een ander merk wat volgens de fabrikant tegen hogere temperaturen kan.

Succes.
 

Xr8

  • #23
Kajee, ook met koper kun je een hoop ellende krijgen als het niet goed is aangebracht. Voordeel van koper is dat het goed tegen hoge temperaturen kan en dit niet de veroorzaker van problemen zal zijn.

Succes.
 

Verbouwing

  • #24
Persoonlijk ben ik overgestapt van pers naar nieuwe insteek koppelingen. Het systeem bestaat uit messing (brass) push fitting.

Om een verbinding te maken is geen gereedschap (zoals een kalibreer-ontbramer) nodig. Zonder gereedschap in één enkele handeling waarbij de fitting met de hand op de buis kan worden geschoven. De verbinding is dan absoluut dicht en kan daarna ook zelfs worden gedemonteerd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu