Sifon buis 32mm waterdicht in sok uit muur van 32mm krijgen?

Renate999

  • #1
We zijn bezig met het plaatsen van nieuwe wastafeltjes in de badkamer. Uit de muur blijkt een 32 mm sok te komen. De buizen van de sifons die daar in moeten, zijn ook 32 mm... een rubberen mof gaat dus niet. De chromen pijp van de afvoer klemt ook net niet goed in de sok uit de muur.

Een andere sifon is geen optie - we hadden eerst witte plastic bekersifons maar de afvoer in de muur zit een centimeter ofzo te ver opzij dus moest het een buissifon zijn.

Is er iets van tape (vgl teflontape) dat we zouden kunnen gebruiken om de aansluiting van buis op afvoerpijp af te dichten? Of moeten we de buis op de pijp afkitten? (niet handig als je de sifon ooit weg wilt halen - en sluit dat wel goed genoeg af?)

Wie heeft er suggesties?

PS: ruimte is in de diepte zeer beperkt, dus met verlengstukjes/verloopsokken werken is geen optie. Verder willen we ook graag iets dat er nog een beetje mooi uit ziet, er komt namelijk geen kastje ofzo voor de sifon te hangen...

Wie o wie heeft er een slimme oplossing?
 

Xr8

  • #2
Je zou het met kit kunnen proberen. Heeft echter niet mijn voorkeur. Bij deze ook een wijze les. Altijd eindigen op minimaal een sok 40, ook met buis 40 is het een probleem.

Wat je wel zou kunnen doen is in de sok een stukje buis 32mm lijmen. Je kunt dan een chromen sokje 32mm kopen. Laat het stukje een halve sok lengte uit de muur steken. Hierom heen doe je dan eerst het rozet 32mm en daar voor druk je de 32mm chromen sok erop. Zo zien je geen pvc en heb je een deugdelijke verbinding.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Evt kan je een verhoogde rozet gebruiken zodat je meer weg werkruimte krijgt

lees ook eens deze topic heb ik een tekening staan met eigenlijk zelfde probleem

Afvoerpijp komt kort uit de muur.

Succes
 

Renate999

  • #4
Lijken me allebei op zich goede suggesties. Ik wist niet dat er ook chromen sokken bestonden! Eerst eens even meten, wat het beste gaat passen want het blijft een krap stukje...
Bedankt voor het meedenken!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik heb eens in een dergelijke situatie het chromen pijpje met een MS polymeerkit (lijmt en blijft flexibel) in de 32mm sok vastgezet (na goed schoonmaken en licht opschuren). De afdekrozet die ik had was namelijk behoorlijk vlak en ik had geen ruimte voor verloopjes.

Tot op heden zit dat nog goed en geen lekkages.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu