Hoe douchewand en douchekop te situeren?

Marlein

  • #1
Daar ben ik wederom met een vraag.
In de aanloop van onze verbouwing hebben we weer een voor ons onoverzichtelijk probleem.
We willen een inloopdouche. Ik heb alle draadjes daarover gelezen, maar ben niet de oplossing van mijn probleem tegen gekomen.
Ik voeg tekening bij.

Ik hoop dat de tekening een beetje duidelijk is.
linkerkant van de badkamer staat er niet op, maar dat is een schuine deurpartij. afstand van de achtermuur tot plek radiator is ca 1,50m.

Rechtsboven is de plek waar de douche komt. Waar plaatsen we de douchekop? We willen zo min mogelijk spatwater de badkamer in, maar geen deuren in de douche. Hoe kunnen we de glaswand zo goed mogelijk plaatsen, dat we een normale inloop hebben en zo min mogelijk water elders? Aansluitingen moeten nog gemaakt worden, is qua ruimte eronder geen probleem. Bij de rechtterwand hebben we wel nog een raam zitten, maar de onderkant daarvan is op 2 meter hoogte en hardstenen vensterbank.

Ik kan het maar niet voor me zien hoe we dit handig kunnen doen. We hebben last van die dikke doorgebroken muur.

Jullie input wordt zeer gewaardeerd.
groet, Marlein
 

Xr8

  • #2
2m voor de bovenkant van een glijstang is wel een minimale maat. Kun je geen douchekop aan het plafond maken? Als zijnde een soort stort douche. Er zijn hierin veel mogelijkheden.

Succes.
 

Marlein

  • #3
Nee, plafondhoogte is meer dan 4 meter, dat wordt meer een waterval van koud water. Het raam zit 50 cm van de achterwand af.
We gaan doucheleidingen infrasen, dachten dat dat wel kon in zulke dikke muren. Hangt een douchekop dan ook op 2 meter?
Ter verduidelijking (of niet) de wand waar de douchekop op komt, staat ook nog niet vast.
 

Xr8

  • #4
De bovenkant van een glijstang op 2m houd in dat iemand van 1,90 al bijna met zijn hoofd tegen de douchekop staat. Houd deze zelf liever hoger. Een plafond van 4m is inderdaad wel erg hoog voor een sproeier aan het plafond.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu