Badkamer met zwaluwstaartplaten.

Remsey

  • #1
Hallo iedereen,
Ik heb wat vragen rondom het aanleggen van een lichtgewicht betonvloer op ZS plaat. Ik wil vloerverwarming aanleggen en uiteraard wil ik niet te hoog uitkomen.
Allereerst: Bij het leggen van ZW platen zie ik op plaatjes randafwerking van een soort glas of steenwol. Is dat wel de bedoeling in een badkamer ivm lekkages enzo? Ik zou liever Polystyreen gebruiken.
Kan ik ook mijn riolering meestorten op de ZS platen? Ik zal de vloerverwarming dan om de riolering heen moeten manoeuvreren. Maar dan kan ik niet meer dan 50 mm pvc instorten en daar komt een bad, een wasmachine en een ketelsifon op. Onder de balken is geen ruimte en ook tussen de balken kan ik ook niks omdat ik dan grote gaten erin moet boren voor de riolering wat de stevigheid niet ten goede komt. Stel dat rioleringspijp ingestort kan worden op de ZS plaat hoeveel cm beton moet er dan nog boven de buis uit steken? Graag jullie ideeën, meningen.
 

Pigion

  • #2
Krimpnet kan direct op de 110 mm afvoer komen. Op het net moet wel 3 cm dekking. Ik reken dan dat je ve VVW buizen niet op de 110 mm riolering komen.
Je zou nog kunnen trachten de rioleren als een 90 mm hoofdleiding uit te voeren. Dit wordt wel in Duitsland gedaan, scheelt weer 2 cm. Voor een kort stukje zie ik ook gen probleem.
Pigion
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
50 mm is aan de dunne kant maar het kan wel als de lengte niet te groot te wordt, zorg er voor dat er een ontluchting en beluchting aangelegd wordt, anders krijgt u problemen met afvoeren van het water en/of het leegzuigen van de sifons.
De leiding van 50 mm zo gauw mogelijk laten overgaan in 75 mm of dikker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu