Inlaatcombinatie cv ketel.

Zijstandaard

  • #1
Ik ben bezig met een andere cv ketel te plaatsen, naast de cv ketel staat een 200-250 liter boiler, ik heb het geheel ergens anders geplaatst waar het beter uit kwam met de ruimte. nu ben ik alle leidingen weer aan het aanleggen, en kwam ik wat vreemds tegen.
er zit een inlaatcombinatie in de warmwater leiding die uit de boiler komt, de inlaatcombinatie had ik niet zoveel vertrouwen meer in, dus heb ik maar een nieuwe gehaald, maar nu staat er op de verpakking dat hij in de koudwaterleiding naar de boiler moet, maar daar heb ik dus totaal geen ruimte.
kan ik nu gewoon de inlaatcombinatie in de warmwaterleiding zetten, of moet ik ruimte gaan maken in de koudwaterleiding?
in de koudwaterleiding zit helemaal geen terugslagklep oid. maar we hebben ook nog nooit last gehad van warm water in de koudwaterleiding.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Hij moet in de koudwaterleiding voor de boiler.

dat ding heeft een ingebouwde keerklep, bij druk verlies in de koudwaterleiding kan anders mogelijk besmet water terug lopen in de koudwaterleiding.
 

Xr8

  • #3
Het heet niet voor niets een INlaatcombinatie, koud laat je in, warm neem je af. Deze beveiliging in warmwater zetten heeft geen zin. Sterker nog het is link. Draai je ooit de inlaatcombinitie dicht en je boiler verwarmd dan kan je druk enorm hoog worden en de boiler opblazen!! Als deze openstaat heb je kans dat je druk in het koudwater oploopt.

Kortom er is geen discussie over mogelijk, in koudwater en niet anders. Als je geen ruimte hebt dan ruimte maken. Je kunt de inlaatcombinatie ook wat verder van de boiler af plaatsen. Komt wel vaker voor, zeker als je te laag zit ivm de afvoer. Tussen de inlaatcombinatie en boiler mag geen enkele aftakking aanwezig zijn.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu