Gescheurde afvoerleiding

Vries1968

  • #1
Ik heb een verticale afvoer (100 mm) van de badkamer die net onder de vloer,in de kruipruimte, in een bocht, is gescheurd. Wie weet een methode de leiding zo in te paskken dat de lekkage verholpen wordt zonder hakken en slopen.

 

Xr8

  • #2
Je zou het met vetband kunnen proberen, het blijft echter een pruts oplossing. De enige juiste oplossing is eea vernieuwen. Om zoiets 100% waterdicht te krijgen zal niet meevallen.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Er staat spanning op die 110mm buis daardoor is hij ook gescheurd je kan dat wel gaan oplappen maar hij knapt dan eerdaags kan je gewoon op wachten.

beste is gewoon vervangen als je dat wilt dan kan je wat meer foto plaatsen en we je wel kunnen adviseren hoe het verder moet.

succes
 

Pigion

  • #4
Als het echt moeilijk is de bocht te vervangen, dan zou ik het gescheurde gedeelte ruim wikkelen met een goede tape. Als je daarvan 3 lagen kan aanbrengen met voldoende overlap, dan kan dat vele jaren zitten. Ik heb ooit 10 cm brede tape gebruikt voor het afwerken van 3 cm dike schuim-isolatiedelen op onze cv en dat ziet er na 20 jaar nog prima uit. Die tape (ook de schaaldelen) is geleverd door een profesioneel isolatiebedrijf.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Je gaat een fietsband toch ook niet plakken, met een pleister en een stukje plakband?

En een plakbandje om wat isolatie, is heel iets anders als een afvoer repareren met tape.

Gewoon zoals Henk al schreef, vervangen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu