Bosch WFP 3231 afpompprobleem

Henrik

  • #1
Onze inmiddels 12 jaar oude Bosch WFP 3231 wasmachine met E nr WFP 3231 NL/01 en FD 7808 00022 heeft kuren. We krijgen soms foutcode 3 (verstopping in afvoerslang, -leiding of -pomp) en het water blijft dan in het apparaat staan.

De afvoerslang is echter vrij, de pomp schoon. Het gedeelte van de afvoer tussen de trommel en de motor (is dat de leiding?) kan ik helaas niet goed bij, ik kan wel voelen dat er in het brede gedeelte een bal zit waarvan ik aanneem dat die er in hoort. Verder is die leiding flexibel en ik voel geen obstakels. Nu komt daarbij dat mijn vrouw denkt dat het alleen gebeurt bij wol- en fijnwasprogramma's en op het moment dat het apparaat moet gaan centrifugeren.

Wie kan mij wat ideeën aan de hand doen eens "hier of daar" te kijken of iets te controleren wat niet in de gebruiksaanwijzing staat? Of welk onderdeel er misschien vervangen moet? Als het advies is eens de leiding tussen trommel en pomt te checken, dan graag een tip hoe ik er bij kom? Ik ben niet handig maar kan wil instructies volgen :roll:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hang de afvoerslang eens in een emmer en kijk of er een volle straal uit komt, de meer op dezelfde hoogte houden als de bovenkant afvoer.
Ik verdenk n.l. de afvoerpomp van slechte werking.
 

Henrik

  • #3
Dank je Jan. En moet ik dat doen tijdens het centrifugeren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat kan ook bij het centrifugeren.
Er hoeft geen was in de machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu