Te veel water; Indesit

Sjak

  • #1
Beste klussers,

ik heb een Indesit w165x staan, gekocht in 2003. Sinds enkele dagen doet hij echter raar.

Als ik een wasprogramma start dan pompt hij er heel veel water in. Ik stond er gelukkig bij waardoor ik de kraan kon uitdraaien, maar het waterniveau was al boven driekwart van de trommel uit toen ik het zag.

De machine geeft verder geen storingsmelding en blijft gewoon water aanpompen. Hoe kan dit? Ligt dit aan het waterstopsysteem, of een pressostaat ofzo?

Alle stekkertjes lijken nog goed aangesloten te zitten. Hoewel het er volgens mij weinig mee te maken heeft, zijn het wasmiddellaatje en het filter onderin goed schoon. Verder doet de machinie het ook gewoon, ik heb de was nog kunnen centrifugeren.

Kan iemand mij helpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zet de machine aan en wacht tot hij water neemt, zet de machine dan uit, blijft het water doorlopen dan is het inlaatventiel defect of verkalkt waardoor de afdichtingsstift blijft haken.
Stopt de water inname dan de slang naar de pressostaat controleren op lekkage en of de slang niet verstopt is.
 

Sjak

  • #3
De water inname stopte wel toen ik de wasmachine uitzette. Dus ik ben die slang gaan nakijken. Hij was niet verstopt en de pressostaat klikte/plopte ook toen ik zachtjes blies.

Ik heb maar weer geprobeerd om de wasmachine te starten en nadat die weer te veel water nam, kwam ik erachter dat de slang lekte. Bedankt dus voor de nuttige tip.

Morgen maar eens bij een handyman achtige zaak kijken of ik een nieuwe slang kan vinden. Of zijn er andere plekken waar je goed daar aan kan komen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Doe maar bij een onderdelenwinkel, op het forum worden geen adressen verstrekt. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu