Zanussi Zaffiro probleem

Ab2911

  • #1
Hallo,

Zaffiro 1400
Produktnr. 914780704
Type P6898645

De wasmachine wil zijn programma's niet meer afmaken. Hij begint wel met het laden van het water en houd er dan mee op en springt in storing 5 piepjes.
Dus als eerste de koolborsels vervangen, dit heeft dus niks geholpen.
Als ik hem op centrifugeren zet pompt hij het water er wel uit, en de trommel maakt een aantal omwentelingen. Daarna stopt hij een poosje en begint weer met het water uittepompen en maakt ook weer een aantal omwentelingen. Dit doet hij een 7 of 8 maal en dan springt de wasmachinen weer in storing ( 5 piepjes/ led).

Wie weet waar dit aan kan liggen.


Met vriendelijke groet,

Arno
 

Kees kit

  • #2
Is een motor probleem , heb je mazzel dan zijn het de koolborstels .
of een onderbreking in de motor .

bij veel pech heeft de motor sluiting gemaakt en ligt ook je besturing eruit :cry:
 

Giantsquid

  • #3
Hallo !
Ben er niet zo zeker van dat het de motor is. Probeer eerst zoveel mogelijk uit te sluiten. Hij pakt gewoon water ? Zet de machine aan op een programma en kijk of ie water pakt. Zet hem dan op centrifugeren, dan moet ie het water weg pompen, is het water weg dan begint ie te draaien. Pakt ie water ? oke Pompt ie water weg ? zo ja dan is de pomp in orde. Draait de trommel ? Ja dan is ie ook goed. Draait ie niet , dan is het een elektrisch probleem en dat kan ik niet van hieruit maken. Succes.
M.V.G. John
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vermoed dat er rommel in de filter zit of dat er speling op de as van de afvoerpomp zit en de pomp daardoor nauwelijks afpompt.
De machine wil gaan centrifugeren maar krijgt een signaal dat het water niet weg is en stopt dan, dat wordt een paar herhaald tot de machine in storing valt.
Houdt de afvoerslang in emmer op dezelfde hoogte als de afvoerpijp en kijk of er een volle straal uit de slang komt.
 

Giantsquid

  • #5
Hallo !
Als het de pomp is , draai dan het filter eraf. Hou een bakje of emmer in de buurt, er komt water uit. Laat de filter eruit en zet de machine op centrifugeren. Kijk nu in de opening of het schoepen wiel draait, geef anders met een schroeven draaier er een tik tegen. Als ie draait , zet de machine uit en voel aan het wiel of er speling in zit, vaak zitten er haarbandjes of elastiekjes tussen, dan zou U de pomp eraf moeten halen en de rotzooi verwijderen. Succes
M.V.G. John
 

Ab2911

  • #6
Hallo,

Bedankt voor de reacties.
Als ik hem op een normaal programma zet. Dan begint hij wel water in te laten, maar houdt er op een gegeven moment mee op. En springt in storing ( hij geeft dan 5 piepjes, zoals ik begreep is dit een motorprobleem of een electrische storing).
Dan laat ik het water er uitpompen dit geeft geen probleem. Zet ik hem dan op centrifugeren, dan begint hij het water er ook uit te pompen en de trommel draait een paar slagen. Daarna valt de machine stil, en begint iets later weer het water er uit te pompen en weer een paar slagen te draaien.
Dit doet hij een keer of 8, en dan springt de machine weer in storing.

Arno
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Dan zou het een verkeerde montage van de koolborstels kunnen zijn of een kapotte motor.
Als er nieuwe koolborstels geplaatst worden moet er vrijwel altijd een lipje weggedrukt worden om de koolborstels vrij te maken, als dat niet gebeurd is kan de koolborstel niet goed op de collector gedrukt worden en zal de machine niet goed gaan centrifugeren.
Controleer of de koolborstels vrij zitten en goed met de schuine kant op de collector zitten.
 

Ab2911

  • #8
Hallo Jan,

Ik heb dit nog een keer gecontroleerd, maar alles zit er goed op.
Dus het ligt bij mijn weten niet meer aan de koolborstels.
Dus het zal waarschijnlijk aan de motor liggen.


Arno
 

Kees kit

  • #9
5 piepjes is een motorprobleem , koolb. zijn vv, dus ok .
Kan ook massasluiting in de motor zitten,alle aansluitingen afzonderlijk doormeggeren naar massa , moet oneindig zijn .
Of je module is defect , :(
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu