Miele Novotronic W 149 Watertoevoer ergens verstopt?

Narayani

  • #1
Sinds de vrieskou was mijn watertoevoer en afvoer bevroren en kon ik geen was draaien. Het rode lampje watertoevoer gaat dan branden, ook waterafvoer gaf dan problemen. Ik veronderstelde: bevroren.. Er heeft toen wel zeep in de machine gezeten. Nu na de vrieskou geeft de watertoevoer nog steeds een probleem: Het water loopt over bij het zeepbakje. Ik denk dat er ergens iets verstopt is of er is een klep (?) die vastzit. Ik gis want ik weet het niet.
Het is buiten zo'n 8-10 graden dus bevroren kan de toevoer niet meer zijn. Ik wil zelf een aantal dingen proberen voor ik er een monteur bij haal. Onderaan links zit een klep. Ik heb daar een grote ronde (plastic) soort schroef opengedraaid. Het overtollige water afgevoerd en dat element schoongemaakt. Voor ik meer ga proberen toch even horen of er een expert iets te melden heeft. Alvast hartelijk dank voor de hulp.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is buiten zo'n 8-10 graden dus bevroren kan de toevoer niet meer zijn.
Hebt u dat gecontroleerd door de slang er even af te halen ?
 

Narayani

  • #3
Nee, maar er komt wel water in de machine. Het loopt er echter bij het zeepbakje weer uit en de was blijft droog, maar de vloer niet. Als ik het zeepbakje er uit haal zie ik links water staan. Haal ik de pluizenfilter er uit, loopt daar ongeveer 2L water uit.
Ik heb trouwens geprobeerd de toevoerslang er af te halen om het zeefje daar te reinigen, maar voorlopig krijg ik die slang niet los. Dank voor je reactie alvast.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bovenblad verwijderen en de zwarte slang van de zeepbak naar de kuip schoonmaken.
 

Narayani

  • #5
Ok. Ga ik proberen. Nooit eerder zoiets gedaan. Richtlijnen en tips welkom.
 

Narayani

  • #6
Hi, ik kreeg het advise het bovenblad er af te halen. zou je me kunnen vertellen of dat moeilijk is. Geen idee hoe ik er aan moet beginnen. Ik zie wel 8 schroeven, 2 bij het zeepbakje en 6 aan de zijkant. Met imbus dacht ik. Graag wat richtlijnen voor ik er aan begin. Alvast hartelijk dank.
 

Narayani

  • #7
Volgens mij kan dat bovenblad niet verwijderd worden. In elk geval is het niet makkelijk of voor de hand liggend. Of zie ik iets over het hoofd?
 

Narayani

  • #8
Hi, ik las net over de soda methode en dat dat nuttig kan zijn bij watertoevoer problemen. Zou de sodam ethode kunnen helpen voor een verstopte watertoevoer tussen het zeepbakje en de kuip of zou dat die bewuste slang kunnen beschadigen?

Hartelijk dank voor een reactie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
De sodamethode helpt niet, probeert u het eens met heet water in de zeepbak te gieten, zet de machine iets achterover, anders loopt het water er nog zo uit.
 

Narayani

  • #10
Hi, dank je wel voor je advies. Ik eb er voorlopig 2 keer 1,5 liter gekookgt water ingegooid. Tot het aan de rand stond. Heb de machine ook achterover geleumd. 2 uur later gaan kijken. Het water staat op dezelfde hoogte, maar als ik het water er uit haal met een slangetje komt er maar een litertje uit. Hoe weet ik of ik door de zeep prop heen ben. Ik ga het zeker nog een keer herhalen.
Alvast hartelijk bedankt voor de reactie.
 

Jan Kees

  • #11
Narayani schreef:
Volgens mij kan dat bovenblad niet verwijderd worden. In elk geval is het niet makkelijk of voor de hand liggend. Of zie ik iets over het hoofd?
Volgens mij gaat dat als volgt: links en rechts aan de zijkanten van het bovenblad ongeveer 10 van voor zitten twee dopjes. Deze met platte schroevendraaier eruit wippen, daaronder zitten 2 schroeven, deze los draaien, je hoeft ze er volgens mij niet helemaal uit te draaien, dan kun je het boven blad iets oplichten en iets naar achter schuiven. Dan istie los.

De schroeven zouden torks(ster) kunnen zijn :roll:
 

Narayani

  • #12
Hi, dank je voor je reactie. Ik heb ondertussen een torxschroevedraaier gekocht. Er zitten niet 2 schroeven aan de zijkant, maar 6 + 2 bij het zeepbakje. Ik ga het proberen en laat je weten of het me lukt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu