Bouten losmaken van motor wasmachine

Bianca61

  • #1
Ik ben waarschijnlijk blond en een vrouw maar ik krijg de 2 bouten van de motor van mijn wasmachine niet los, heb ik hier speciaal gereedschap voor nodig. De bouten moeten los want ik moet waarschijnlijk de koolborstels van mijn wasmachine Bauknecht WA 8988 W vervangen, ik krijg namelijk foutcode F06. Ik heb deze wasmachine ongeveer een jaar geleden al 2e hands gekocht maar hij doet (deed) het prima.
Sorry foutcode F07 (toch stiekum blond!)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een ringsleutel en hier een tik met een hamer op geven, dan moeten ze los komen.
 

Bianca61

  • #3
Dat heb ik dus al geprobeerd maar er is met geen mogelijkheid beweging in te krijgen en als ik dat doe beweegt de trommel ook mee. ik weet niet of dat kwaad kan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat de trommel mee beweegt is normaal, die is aan veren opgehangen.

Draait u wel de goede kant uit ?
Er zit rechtse draad op de bouten, als u tegen de kop van de bouten aankijkt moet u linksom draaien.
 

Bianca61

  • #5
Ja hoor ik heb geprobeerd de goede kant op te draaien, ik denk dat ik morgen maar even op zoek moet naar een sterker iemand dan ik, maar bedankt voor het antwoord ik weet nu in ieder geval dat ik op de goede weg ben
 

Bianca61

  • #6
Ben gisteren al goed geholpen bij mijn vraag hoe ik de bouten van de motor van mijn wasmachine los kreeg dus hier mijn volgende vraag: ik heb met hulp van een dopsleutel nr 13 de bouten eraf gekregen en heb de eerste koolborstel aan de linkerkant er al af kunnen schroeven maar nu rechts, daar zit van een stekker voor met 7 draden en die moet weg anders kan ik de tweede koolborstel er niet uit halen. als iemand dit goed zou kunnen beschrijven voor mij. ik heb dit onderwerp wel al gevonden hier maar ik begrijp de beschrijving niet goed. dus erg graag hulp!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Topics aan elkaar geplakt, het is dezelfde machine.

Precies weet ik het niet bij deze machine maar volgens mij zit er een lipje bij de stekker dat ingedrukt moet worden.
 

Bianca61

  • #8
Net weer goed gekeken maar ik kan geen lipje vinden. de witte stekker met 7 draden zit in een bruine stekker die naar de motor gaat en deze 2 stekkers zitten weer vast in een aluminium 'ding'die voor de motor zit maar ook voor de koolborstel zit. ik wordt er wel moedeloos van. best moeilijk hoor voor iemand die er totaal geen verstand van heeft (werk in een verpleeghuis) maar ik doe mijn best. alvast erg bedankt voor het meedenken.
 

Bianca61

  • #9
Heren heel hartelijk bedankt vraag niet hoe maar ook de tweede koolborstel heb ik eruit gekregen, ik moest gewoon iets harder aan de stekker trekken. nu heb ik twee koolborstels waarvan er een een halve centimeter en de tweede (de rechter) 2,5 cm is. dat is volgens mij geen goed teken. Nu maar hopen dat dit het is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
U hoeft geen quote te gebruiken als de tekst er boven staat.

Gebeurt wel vaker dat koolborstels ongelijk slijten, gewoon nieuwe erin zetten.
 

Martien 59

  • #11
Als de koolborstels zo ongelijk afslijten is niet goed
als er twee cm verschil in zit
paar mm dat kan
 

Bianca61

  • #12
:lol: Ben best trots op mezelf, mijn wasmachine loopt weer als een zonnetje! Bedankt voor alle goede raad die ik hier gekregen heb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu