Bosch WTL6100 droger slaat programma over

Santi

  • #1
Bij het starten van het droogprogramma draait de machine 20 seconden en dan springt het programma direkt op losmaken/klaar. Wat kan hier het probleem zijn?
 

Vin_cent

  • #2
Waarschijnlijk iets met de sensors?

Heb je ook een tijdprogramma? 20 minuten drogen bijvoorbeeld? Doet de droger het dan wel?
 

Martien 59

  • #3
Knipperen er leds
 

Martien 59

  • #4
Programmakiezer in verticale positie zetten uit
bij gelijktijdigindrukken van de start en voorzichtigtoetsde programmakiezer 1 klik naar rechts draaienals het testprogramma actief is knipperd de led van de toets strat met halve seconde ritme
de laatst gemeten fout wordt eenmalig aan gegeven tot het testprogramma gestart wordt met de toets start wordt het testprogramma gestart de led start gaat tot het einde van het testprogramma constant branden gedurende de programma afloop de programmakiezer en toetsen niet veranderen anders breekt ie het testprogramma af
 

Santi

  • #5
Nee er branden geen LEd's. Heb in de machine de pomp vervangen omdat er eerst het reservoir lapje bleef knipperen. De pomp was helemaal verbrand. Die werkt nu weer, alleen is het probleem als eerst omschreven ontstaan. Ik heb verder de machine helamaal schoon gemaakt, misschien is hier wat gebeurd?!?!
Ga testprogramma iedergeval proberen.
Heb de machine trouwens nog eens open gemaakt en vond op het trommel lager aan de achterkant een koolborsteltje die helemaal op is. Heb de machine nu even zonder in elkaar gezet. Kan dit er mee te maken hebben? Boven op de trommel zit ook een sleepborstel, die met aarde zit verbonden.
 

Martien 59

  • #6
Nee heeft er niks mee te maken kan alleen dat de was dan niet droog is
wel natte was er in doen
 

Santi

  • #7
Beste Martien,

bedankt voor je reacties.

Bij het testprogramma draaien gebeurd het volgende;
-Stand een draai naar rechts en dan gaan alle Led's één voor één in serie branden (loop)Dit blijft continu doorgaan.
Als ik de keuze schakelaar verder draai, dan krijg ik in de stand kastdroog een continue led branden "strijkdroog" In de stand strijkdroog gaat de machine draaien. (dat gebeurt in geen van de andere standen)

Kun je hier wat mee?
 

Storingsmonteur

  • #8
Omdat het koolborsteltje niet aanwezig is, meet de droger geen weerstand in het wasgoed. Droger zal dus denken dat de was droog is en zijn programma stoppen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu