Bauknecht WAK 7773 valt telkens helemaal uit

Endy

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een vraag met betrekking tot de Bauknecht WAK 7773 wasmachine. Sinds enkele dagen werkt de wasmachine niet meer een programma af zoals het zou moeten.

De eerste draai was gaat gewoon nog goed, draai je daarna nog een wasbeurt dan tijdens het 2e draai valt halverwege het programma de machine ineens helemaal uit.(tenminste zo lijkt het, het digitale display is dan helemaal uit) echter een seconde later staat er meteen weer spanning op en licht het display weer op. Echter moet je zelf weer opnieuw een programma instellen want dat is de wasmachine dan kwijt.

Er verschijnt dus helemaal geen storingscode.
Ik heb de wasmachine al opengemaakt om te kijken of er misschien iets van een stekker los zou zitten, of ergens compenenten op de printplaat(bv condensator opgeblazen o.i,d) maar zie niets geks.

Aangezien ik wel kennis heb van elektronica hoop ik zo dat dit misschien wel een bekend gegeven is bij een van de forumleden alvorens ik veel zaken moet nalopen / meten.

Alvast bedankt!

Mvg,

Endy
 

Endy

  • #2
Ik kon helaas het bericht niet meer bijwerken met zojuist geconstateerde bevindingen:

De wasmachine blijft op het display instelbaar op elk gewenst programma, als ik vervolgens op start druk om een programma uit te voeren dan valt hij bijna direct uit, enkele seconden later.

Als de wasmachine nog niet aangezet is op een dag, en dus nog koud is duurt het even voordat dit probleem zich voortdoet.

Mvg,

Endy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer de printplaat eens op losse of verbrande verbindingen, eventueel de printplaat doorsolderen.
 

Endy

  • #4
Bedankt voor de reaktie Jan,

De printplaat ziet er goed uit, geen losse sporen, ook niet bij de relais.
Geen verbrande / verkleurde componenten.

Doorsolderen zal ik morgen eens proberen.
Mvg,

Endy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu