Marijnen condensdroger verwarmt niet meer

Karel Laploper

  • #1
Hallo,

Mijn schoonmoeder heeft een Marijnen CMK 950e condensdroger. Helaas verwarmt de droger niet meer en dus wordt de was niet meer droog. Hij draait wel het programma gewoon af en doet alles, maar de was droogt niet, de was blijft ook gewoon nat en koud dus verwarmt hij niet meer.

Nou is er over deze droger vrij weinig te vinden, dus hierbij de vraag of iemand mij hierbij kan helpen.

Even ter toevoeging, de filters zijn schoongemaakt, achter uit de droger een grote bol met pluis gehaald, dus dat is al gebeurd, maar nou heb ik iets gelezen over een resetknop, bestaat deze op deze droger? en zo ja waar zot hij, zo niet, is dan het verwarmingselement kapot, of is er nog iets wat ik kan bekijken?

Alvast bedankt,

Karel
 

Karel Laploper

  • #2
Nou ik ben dus even bezig geweest en meer aan het zoeken. NOu heb ik allereerst een slang gevonden die loshing, maar mocht niet baten...

Ik lees overal over de clixon, de thermostaat, echter kan ik deze niet vinden in de droger. De thermostaat zit aan de achterzijde onder een plaat, dus zonder de droger open te halen bereikbaar, echter kan ik de thermostaat nerges vinden, althans ik heb plaatjes gezict op internet en ik zie nergens iets wat er zo uitziet. Aan de binnenkant van het verwarmingselement zie ik wel 2 kleine rondjes zitten, zijn dit de clixons?

gr

Karel

Edit: ff element erafgeschroefd, dat waren dus de clxons, even de stekkers een beetje schoongemaakt en het element wordt weer warm, dus nou ff een wasje erin die hangt te drogen en kijken wat er gebeurd.
 

Karel Laploper

  • #3
Helaas werkt de droger nog niet, de was droogt niet en blijft koud. Ik weet ook niet of het warmtelement het blijft doen, waarschijnlijk niet dus, maar wat nu?

Is er iemand die mij hiermee kan helpen?

gr

Karel
 

Martien 59

  • #4
Werkt het element nou wel of niet
kun je niet zien als je er de beschermkap afhaalt hang er een meter op kun je zien of hij spanning blijft houden
 

Karel Laploper

  • #5
Hallo,

Ik ben erachter wat het probleem is, de clixon voor hoge temperatuur is kapot, want als ik hem op lage temperatuur zet doet de droger het normaal. Dus even de clixon vervangen als ik daar weer ben, en dan moet het geregeld zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu