Droger Whirlpool AWG 901 hoe ventilatorhuis openen

Witse055

  • #1
Hoi,
mijn droger Whirlpool AWG 901 (8537 901 01050) geeft geen warme lucht meer en de trommel draait niet. Geeft wel koude lucht.

Gezien de vele posts over het volledig stofvrij maken inwendig heb ik besloten het apparaat maar open te maken en eens goed te stofzuigen.
Boven en achterkant zijn eraf en de trommel is verwijderd. Het nodige stof is al weggehaald.
Nu wil ik de motor en ventilatorhuis losmaken maar ik weet niet zeker hoe dit aan te pakken. Het lijkt erop dat ik toch de voorkant ook nog moet losmaken. Hieronder een foto van de situatie.
Voordat ik er mogelijk een puinhoop van maak, heeft iemand hier ervaring mee?
 

Witse055

  • #2
Nou, het was even puzzelen maar uiteindelijk aan de onderkant 4 schroeven losgemaakt en volia de motor kwam los. (Eerst wel even de afdichting tussen het zeefhuis en de motor losgemaakt). Nu kon ik dus gewoon het inwendige rondom de motor en schoepenrad schoonmaken.

Dit bleek echter uiteindelijk niet het probleem te zijn! Na alles weer in elkaar gezet te hebben kwam het puzzelen hoe de snaar te bevestigen rondom de spanrol en motoras...via een tekening ergens op deze site van een voorbeeld is het gelukt. proefdraaien met achterkant nog open en ja hoor....was het dus uiteindelijk alleen een losgelopen snaar!!!

Hij staat nu weer als vanouds te draaien en geeft weer warme lucht, probleem (voorlopig?) opgelost
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu