Whirlpool AWZ 567 geeft alarm volle water container

Fabulous

  • #1
Whirlpool Condensdroger Type AWZ 567
Vermeld op het serviceplaatje: 8575 567 01010 en 07 9944 503809

De droger geeft na een ca. 15 minuten een alarm en het lampje van de het condensbakje begint te knipperen.
Het vreemde is dat de condensbak helemaal leeg is. Ik heb intussen de achterkant al losgemaakt en gecontroleerd of de slang naar het condensbakje niet verstopt zit. Dat is niet het geval. Kan er op een andere lokatie in de droger nog iets verstopt zitten waardoor de water container niet meer wordt gevuld?
Voor de zekerheid heb ik ook de warmte wisselaar er uitgehaald en deze is niet echt vuil.

Bij voorbaat dank voor de hulp.

Hans
 

Ervali

  • #2
Ken deze machine niet, maar ik zou persoonlijk eerst eens op zoek gaan naar de sensor die dit registreert. Zit sensor op plek waar ie warm wordt?
Hoe reageert de machine als je em uit zet en tijdje later weer aan?
 

Fabulous

  • #3
Ervali, bedankt voor de snelle reactie.

Ik heb gisteren al gezocht naar de sensor maar deze zit niet in de buurt van het condensbakje. Ik denk dat hij in de buurt van de pomp zit. Waarschijnlijk zit deze rechtsonder aan de voorkant. Onder de warmte wisselaar zit een plint. Ik vermoed dat de pomp er achter zit maar krijg deze niet los. Ik heb de zichtbare schroeven er uit gehaald maar hij komt enkel los aan de rechterzijde. Aan de linkerkant waar ook de warmetewisselaar zit blijft hij vast zitten. Ik wil het niet forceren dus als iemand kan vertellen hoe deze plint los kan hou ik mij aanbevolen.

Herstarten na een tijdje uit te hebben gestaan geeft het zelfde resultaat. Ik vermoed dus ergens een verstopping of zo iets.

Hans
 

Marcel1972

  • #4
Controleer eerst maar eens of het pompje wel goed draait, ik denk dat hier de oorzaak zit.
Het water blijft dan in het pomphuis zitten en geeft dan ook deze foutmelding.
 

Martien 59

  • #5
Haal de plint er maar onder uit verwijder voorzichtig de pomp zit met een of twee torxschroeven vast kan er ook een zijn
haal de pompdeksel met pompje helemaal ineens er af wel opletten voor de tempex vlooter dat is niet stuk gaat verwijder al het vuil dat in het condens water zit
maar kijk eerst eens boven of bij de ingang van het water reservoir geen vuil in het ventiel zit gebeurt namelijk ook
als je bij de pomp onder op het slangetje blaast moet je zo vlot naar boven kunnen blazen
 

Fabulous

  • #6
Inderdaad het probleem was het vuil (stof) wat rond en voor de ingang van het pijpje van het pompje zat. Het vlotttertje waar Martien59 het over over heeft wordt door het waterpeil in het kleine bakje bij de pomp naar boven gedrukt als de pomp het water niet meer weg krijgt. Als de vlotter naar boven wordt gedrukt activeert deze een schakelaartje die het alarmsignaal veroorzaakt.

De melding watercontainer vol, is dus achteraf niet zo raar omdat bij de condensbak (bovenin de machine) ook een overstort zit. Dit water komt dan weer terug in het bakje bij de pomp waardoor uiteindelijk de vlotter naar boven wordt gedrukt.

Probleem is gelukkig opgelost. Iedereen bedankt voor de reacties en hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu