Watertoevoer wasmachine Bauknecht - Bolivia

Koetel

  • #1
Ik schrijf jullie vanuit Bolivia, waar ik een probleem heb met mijn Bauknecht WA 8788 W. Servicenummer 85831912000. Serienummer 319942830688.

Ik heb een probleem met de watertoevoer.

De machine is uitgerust met een blauwe waterstopslang.

Bij de voorwas laat de machine zonder problemen het water instromen. Bij het aanvullen (als de hoofdwas start zal ik zeggen) geeft hij aan dat er onvoldoende water is en geeft een foutmelding H en F, met bijbehorende piepjes.

Wij hebben een goede watertoevoer, met een tank op vier meter hoogte. Als we de waterpomp aanzetten om de verhoogde tank te vullen (en daarmee de druk op de waterleiding vergroot) dan doet het probleem zich niet voor. De inlaatfiltertjes in de waterstopslang heb ik overigens schoon gemaakt; dat kan het probleem niet zijn.

Zou iemand mij kunnen helpen zoeken naar een oplossing? Waarom is er voor de machine op bepaalde programmaonderdelen wel voldoende druk en op andere niet? Onderdelen zijn hier niet te krijgen; die moet ik bestellen in Nederland. Is het mogelijk om de waterstopslang te vervangen door een "normale" slang bijvoorbeeld?

Alvast hartelijk dank voor het meedenken en groeten uit Bolivia!

Victor
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als ik het goed begrijp is het een losse waterstop.
Verwijder die en probeer het opnieuw, die dingen hebben wel eens kuren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu