Reperatie Miele wasdroger

Lucasten

  • #1
Heb eerder thermostaat van Miele wasdroger T364 vervangen
Heb nu een nieuwere type onderhanden. Weet hoe het deksel met lager uit de trommel moet om verwarmingselement met clikson thermostaten eruit tehalen. Maar hoe gaat het voorfront onder de display open?
Bij oudere types zat dit met 4 schroeven en een bladveer onder vast en kon je na het verwijderen van 4 schroeven en indrukken van bladveer de gehele voorkant als een soort deur opendraaien

Op het verwarmingelement zitten 2 clikson thermostaten 1 normal closet 2e is wissel. Met welke kleur draaden zitten deze aangesloten. Hoe werkt de 2e wisselthermostaat?

Het is een luchtafvoerdroger, hij verwarmt niet, verwarmingselement is goed. Wat kan de meest waarschijnlijke oorzaak zijn?
 

Hgcmarke

  • #2
Meet de clixons eens uit
als ze doorgeven qua weerstand dan zijn ze goed
greetz
 

Martien 59

  • #3
Bij de nieuwere drogers zit het element aan de achterkant kun je zo bij
bij deze kan de voorkant er ook af
onder de plint er af en dan zie je links en rechts twee schroeven zitten die moeten los rond de deur en deurslot los dan ben je er
 

Lucasten

  • #4
Ja, dat snap ik, clikson 1 normal closet heb ik vervangen
Clikson 2 heeft 3 contacten, 1 uitgaand, 2 ingaande, is waarschijnlijk wisselcontact? Weet niet hoe die werkt. Op de 1e clikson zit een zwarte draad. Clikson 2 heeft op het bovenste ingaande contact een bruine en op het daar onder liggende contact een witte draad vanuit de voeding :roll: .

Heb de plint eraf gehaald, en de 4 schroeven aan de voorkant er zit aan 1 kant onder die veer net als bij oudere types, aan de andere kant zie ik alleen maar wat uitsparingen in de onderrand, verder niks.
 

Martien 59

  • #5
Dan zit er boven waar bij een condensdroger de waterbak zit nog schroeven achter net als bij de oude drogers
en dat ene contact is beveiliging dan gooit is de deur van slot
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu