Whirlpool Grand Prix 1200: herrie bij centrifugeren

Student01

  • #1
Hallo,

Een vraag: ik heb als student een tweedehands Whirlpool 1200 Grand Prix in mijn bezit. Ik weet niet precies hoe oud hij is, maar dat kan ik wel achterhalen. Ik gok zelf dat hij wel een jaar of 5 oud is. Toen ik hem net had deed de machine het als een zonnetje, en nog altijd wast hij mijn was prima.

Ik heb alleen een probleem: de machine gaat steeds meer herrie maken bij het centrifugeren. Dit deed hij eerst niet. Ik heb de machine niet verplaatst o.i.d., dus hij moet nog steeds waterpas staan. Het wassen maakt geen gek geluid, maar bij het centrifugeren lijkt het inmiddels alsof er een helikopter aan het landen is... :? daarbij blijft de machine overigens gewoon op zijn plek staan; hij gaat niet "wandelen".

Gegevens:
Whirlpool Grand Prix 1200
+/- 5 jaar oud.
NC 8570 612 12903

Heeft er iemand enig idee wat hier mis zou kunnen zijn?

Alvast enorm bedankt voor alle hulp!
 

Piet48

  • #2
Vrijwel zeker de lagers van de trommel stuk omdat een keering versleten is kan er water bij de lagers wat funest voor ze is.
Als je het van binnen de achterkant kunt bekijken en je ziet een lekkage onder de as van de trommel dan is het zeker zo.
De prijs van een wisselset kost rond de 50 euro maar het is een hele klus die je niet zonder speciaal gereedschap klaar krijgt.

Gr,Piet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu