Brandt WFH1677D stopt draaien & led lampjes wasprogramma

Dick Jonker

  • #1
Hallo,
Deze machine is krap 3 jaar oud. Gekregen ter vervanging van een Brandt die na 1,5 jaar flink defect ging (>700 euro defecten).
De machine pompt op programma eerst normaal af, haalt dan water binnnen via de zeepbak, start daarna draaien en stopt dan direct. De lampjes van het programma gaan dan uit. Soms zijn deze even later weer aan (soms met pauze erbij) en als hij moet draaien stopt hij weer. Gebeurt met alle programma's incl afpompen en centrifuge. Deurcontact schakelaar 1e keer uit elkaar gehaald en schoon gemaakt, daarna nog drie wassen gedraaid. Probleem weer terug. Deurschakelaar vervangen Nu met nieuwe deur schakelaar wordt het niet anders.
 

Dick Jonker

  • #2
Ik las elders dat een kapot contactslot ook effect heeft op de printplaat. Rond de DR-1 (klein zwart) zit aan de bovenkant een zwarte kring en aan de onderkant aanslag op het spoor. Deze staat in contact met de CR 10 en CR 11 (middelgrote zwarte staande weerstanden). Is dit de oorzaak?
 

Martien 59

  • #3
Zijn het vochtsporen
of wat voor sporen zijn het
 

Dick Jonker

  • #4
Het ziet alleen op de plekken die ik heb beschreven en nergens anders. Het is zwarte aanslag op de 'verbindingsstroken' die er met de hand af te halen zijn. En alleen op deze plek. Aande bovenkant is het een kringetje rond de voet van de weerstand. Het lijkt wel 'roetaanslag'?????
 

Martien 59

  • #5
Dat is niet erg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu