Pomp vervangen en E2 storing Bauknecht wasmachine

Ozboz

  • #1
Ik vond het wat overdreven om er een nieuw topic voor aan te maken, maar ik heb net voor de WA3773 een nieuwe pomp opgehaald en wil de oude vervangen. Ik heb overigens 35 euro betaald voor een orginele pomp.

Kan iemand mij vertellen hoe ik de oude pomp kan vervangen, of beter, wat ik los moet draaien om erbij te komen. Ik dacht zelf dat het via de voorkant moest maar vraag me een beetje af welke schroeven ik los moet draaien.

Alvast bedankt!

Oscar
 

Wittenico

  • #2
  1. Eerst haal je de draad van het machet los
  2. Dan draai je het deurslot los (2x schroef)
  3. Dan haal je de plint aan de onderzijde er af (kun je met een kleine schroevendraaier zo tussen steken)
  4. Achter de plint zitten nog 3 boutjes, die haal je ook los.
  5. Dan schuif je het frontpaneel iets naar beneden en trek je hem eraf.
  6. Nu kun je bij de pomp.
  7. Haal eerst de slangen er af.
  8. En kun je de pomp er uit halen en de nieuwe erop/in zetten.
Succes.
 

Ozboz

  • #3
Dank voor de supersnelle reactie!

Even een 'amateur' vraag, wat bedoel je precies met manchet?

En als ik het goed begrijp kan ik dus de deur zelf (linkerschroeven) laten zitten?
Ik ben namelijk net terug van wandeling van 7 km :wink: omdat ze nergens een haakse schroevendraaier hadden. Dus lijkt me fijn als ik die inderdaad niet nodig heb.

De plint en die schroeven heb ik ook gevonden, super!

Ik denk dat je met manchet het rubber bedoeld, waar soort van veer onderlangs loopt, maar wil het even zeker weten :)
 

Wittenico

  • #4
Het manchet is de rubberring. Deze zit bevestigd op de kuip en ook op het voorfront. Je moet hem alleen van het voor front afhalen.
Je moet dus dat draad met veer eraf halen.
De deur zelf kun je laten zitten.
 

Ozboz

  • #5
Ik heb momenteel bij mijn Bauknecht WA-3773 de foutmelding E2. Volgens de handleiding is dat de waterstop. Er kwam echt geen water onder mijn machine lopen en afpompen wilde ook niet meer. Volgens allerlei links kon het dan ook erg goed aan de pomp liggen.

Heb dus een nieuwe pomp geinstalleerd. Heel erg bedankt Wittenico, ging heel easy met je instructies.

Helaas blijft de foutmelding staan. Misschien dat er nog tips zijn wat ik kan proberen. De bodemplaat is helemaal droog maar misschien dat er nog slangetjes zijn die ik door kan blazen oid? Of moet ik de melding op een bepaalde manier resetten? Heb al geprobeerd om de startknop paar seconden in te drukken. Maar melding E2 komt terug.

Leds die gaan knipperen: Start Selectie, Rest Tijd en de lampjes van de verschillende aantal toeren.

NC code is 855493812000

Ik zie net in een andere post dat ik wasmachine ook nog even op zijn rug kan leggen.. dat nog even proberen.

Wittenico, ik heb toch maar een apart topic aangemaakt, zoekt voor sommige mensen wellicht handiger.
 

Wittenico

  • #6
Als je het frontpaneel er af hebt dan zie je dat er aan de voorzijde van de kuip een doorzichtig kunststof behuizing zitten waar ook de pressostaat slang op zit. Blaas de slang even door en maak de behuizing schoon.
Je kunt ook eerst de soda methode proberen. Zie sticky in de onderwerplijst.

Succes
 

Ozboz

  • #7
Ik kan overal doorheen blazen zonder dat er blokkeringen zijn, wanneer ik die slang doorblaas terwijl deze achterin de machine vast zit hoor ik een relais schakelen volgens mij.

Ik zie momenteel geen enkele druppel water in mijn machine komen. Kraan staat open :wink: Kan de blauwe waterstop met dat bliksemschichtje onder de kraan misschien gewoon defect zijn? Ik had daar niet aan gedacht omdat machine behoorlijk vol stond met water toen hij voor het eerst de melding gaf.

Maar nu is het zo dat wanneer ik een programma start hij soms rustig begint te draaien, dan E2 geeft en wanneer ik op start druk gaat hij weer even draaien, maar voor mijn -boeren logica- gevoel wil hij dan water.

Volgens mij kan ik aan de waterstop zelf weinig doen, is nogal een dicht geheel. Misschien stomme vragen, maar hoop dat je me misschien nog verder kan helpen, dit project is wel een uitdaging voor me :)

(bedankt voor afsplitsen)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Is de blauwe waterstop, waar je het over hebt, een losse, tussengeschroefde of een die aan de slang vast(-"gelast") zit?

Voor de zekerheid maar even, omdat de losse blauwe waterstoppen nogal berucht zijn om hun problemen door instelling en leeftijd.
 

Ozboz

  • #9
Hij zit helemaal aan de slang vastgelast. Over zo'n ronde losse las ik al wat op dit forum. Dat je die er vooral niet tussenuit moet halen. Maar deze is van de machine en volgens mij niet te resetten oid.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Nee de ronde losse moet je er juist wel tussenuit halen, die is vaak niet betrouwbaar.

Maar deze hoort bij de machine en moet dus blijven...

Voor je probleem heb ik overigens geen oplossing, daar heb je toch een specialist voor nodig!
 

Ozboz

  • #11
Ik heb zojuist ook de slang/waterstop vervangen. Overigens dure grap, 76 euro. Voordat ik het echt helemaal opgeef, zijn er misschien nog mensen die wat tips hebben? Ik kan een programma starten en dan loopt de klok een tijdje maar op een gegeven moment geeft de machine weer code E2. Verder komt er helemaal geen water in de machine door de slang.

Nu ik overal zo ongeveer doorheen geblazen heb zou ik toch bijna denken aan een electronisch probleem dus einde machine voor mijn gevoel. Ik hoop eigenlijk dat ik nog wat 'stoms' vergeten ben wat ik ook nog kan proberen.
 

Co de Witgoedman

  • #12
Is uw pomp wel de juiste? De watertoevoer en afvoer staan namelijk in serie, een niet juiste pomp kan ervoor zorgen dat de watertoevoer niet in orde is.
 

Ozboz

  • #13
Volgens mij moet de pomp wel de juiste zijn, het is een pomp incl filter, best groot ding en leek op twee druppels water op mijn oude pomp. Aansluiting van een stekkertje was wel anders, maar bij de nieuwe pomp zat al keurig een verloopstekker. Ik heb nog enkele foto's online waar eerst de oude pomp nog gemonteerd zit en daar na de nieuwe. fotos offline
 

Co de Witgoedman

  • #14
Wil de machine wel goed centrifugeren, hoort u geen bijgeluid?
 

Ozboz

  • #15
Stel dat ik het 'koud' programma kies dan begint de trommel een beetje te draaien, heel traag. Klok tikt het programma af tot hij op een gegeven moment stopt met de E2 error.

Maar bij centrifugeren komt hij uiteindelijk wel uit volgens het 'programma balkje' op de machine maar dat doet hij vervolgens niet. Heeft misschien ook wel te maken met het feit dat er nog geen water in de machine is gekomen. Ik zat al te denken of het misschien zin had om er handmatig even een paar liter water in te gieten.
 

Co de Witgoedman

  • #16
Controleer de koolborstels van de motor eens.
 

Ozboz

  • #17
Co de Witgoedman schreef:
Controleer de koolborstels van de motor eens.
Jij vooral bedankt voor de hulp, maar ik heb het opgegeven. Ben net met steekkarretje heen en weer de stad in gelopen en maar een nieuwe gekocht. Dat zou het weer op moeten lossen.
 

Co de Witgoedman

  • #18
Jammer, we hadden en vast wel uitgekomen, de adviezen van Wittenico en Klusidee Kees waren ook goede hoor, ik vulde alleen maar aan.

Maar veel succes en plezier met de nieuwe machine. :wink:
 

Ozboz

  • #19
:) ik vond het te lang duren. Maar je hebt gelijk, ik had icoontjes en namen ook een beetje door de war gehaald. Iedereen bedankt!
 

Rverkes

  • #20
Nog even een nieuwe dimensie aan deze bestaande draad: 'Pomp vervangen en E2 storing Bauknecht wasmachine'

Bij mij ontstonden exact dezelfde problemen na vervanging van de pomp. Na goed onderzoek kwam ik erachter dat de machine wel normaal functioneerde zodra ik de stekker van de waterstop (vlotter onderin de machine) verwijderde. Hierop een nieuw contactmechanisme van 5 euro gehaald bij de elektroboer en sindsdien doet hij het weer als een zonnetje.

Kijk dus vooral ook even goed naar de waterstop als je na vervanging van de waterpomp nog steeds E2 storingen hebt. Zeker wanneer de machine meteen bij aanzetten al pompt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu