Plinten in verstek zagen

J3rry83

  • #1
Hallo,
Ik heb net een laminaat vloer gelegd en heb daarbij passende opzetplinten gekocht van 7 cm hoog. Ik heb geprobeerd verstek te zagen in een hoeken van 45 graden en ik blijf kieren tussen de verstek gezaagde plinten houden. Hoe kan ik dat oplossen en welk gereedschap heb ik daarbij nodig?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Een goede verstekbak, of een verstekzaag.

 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Dit probleem heb ik ook gehad en met de verstekzaag die Peter als plaatje bijgevoegd heeft lukte het mij ook niet om mijn MDF plinten mooi in verstek te maken.
Heb op de Zwarte markt in Beverwijk een nieuwe afkortzaagmachine gekocht voor € 20, hiermee heb ik mijn plinten prachtig in verstek gekregen.
Waar je wel op moet letten met zo'n machine is of je zulke hoge plinten hiermee kunt zagen, heb zelf een kleine modificatie aan de machine gedaan omdat dit in eerste instantie niet lukte.
Heb ook een bak van hout in de vorm van een U gemaakt waartussen de plint precies paste en deze op de machine gemonteerd.
 

renehi

  • #4
Of een afkortzaag welke je in een hoek van 45 graden kantelen. Met name met hoge plinten werkt dit makkelijker. Je legt de plint dan gewoon neer..

Hoge plinten moet je goed vasthouden en de opstaande rand van een verstekzaag is een stuk lager dan 7 cm. Een verstekzaag kun je namelijk niet kantelen in een hoek van 45 graden. Hierdoor moet je de plint goed vast houden voor een mooie snede. De plint kun je eventueel met lijmklemmen vastzetten, maar er zal beweging in de plint blijven.

afbeelding niet meer online

Wat eventueel ook nog een optie is, is om hoekjes te gebruiken. Hoef je de plinten alleen op lengte af te zagen.

 

Mark en 3 meiden

  • #5
Kan ook nog zijn dat je hoeken niet haaks zijn
elke hoek die je doet controleeren op haaksheid
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu